Slatka pita od bundeve odličan jesenski desert
Pita od bundeve uvijek će oduševiti sve koji ju kušaju, a uz to je jedna od najlakših pita za napraviti. Možete koristiti pire od bundeve iz konzerve, kupovne ili domaće kore za pitu, ovisno o tome koliko vremena imate. Ostavite dovoljno vremena da se pita potpuno ohladi prije posluživanja kako bi se mogla lako poslužiti.
Sastojci potrebni da se pripremi slatka pita od bundeve su:
250 grama pirea od bundeve
3/4 šalice šećera
1 žličica brašna
1/2 žličice soli
1 žličica mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog đumbira
1 prstohvat muškatnog oraščića
2 jaja, lagano tučena
1 šalica mlijeka
2 žlice vode
1/2 žličice ekstrakta vanilije
kora za pitu
Prije nego započnete sa pripremom slatke pite od bundeve, zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica zagrijava, u srednjoj zdjeli za miješanje pomiješajte bundevu, šećer, brašno, sol, cimet, đumbir i muškatni oraščić. Dodajte jaja i promiješajte da se sjedini. Dodajte evaporirano mlijeko, vodu i vaniliju te dobro promiješajte. Ulijte smjesu za nadjev od bundeve u kalup za pite obložen tijestom. Pecite slatku pitu od bundeve 15 minuta. Smanjite toplinu na 175°C i pecite oko 35 do 45 minuta dulje, ili dok se pita potpuno ne stegne. Slatka pita od bundeve je gotova i spremna za posluživanje kada se ohladi.
403 Forbidden