Deserti /

Pita od badema i limuna čini desert za cijelu obitelj

Image
Foto: Shutterstock

Bademi i limuni su sastojci koji se savršeno slažu i pružaju izuzetno osvježavajući desert. Donosimo jednostavan recept za pitu od badema i limuna.

12.8.2023.
10:40
Shutterstock
VOYO logo

Tradicionalna pita kombinira hrskavi sloj tankog tijesta sa raznovrsnim punjenjima. Ovaj recept za punjenje koristi sočan nadjev od badema i limuna. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta je što sami možete kombinirati sastojke te dodati još neke orašaste plodove po ukusu.

Sastojci za pitu od badema i limuna su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g tankih kora za pitu
  • 150 g mljevenih badema
  • 100 g šećera
  • Sok od jednog limuna i naribana korica
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • Prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 2 jaja

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti pitu od badema i limuna je u zdjeli pomiješati mljevene bademe, šećer, naribanu koru i sok limuna, topljeni maslac i prstohvat soli. Zatim pećnicu na 180°C. U drugoj zdjeli, umutite jaja i dodajte mlijeko. Postepeno ulijevajte u smjesu s bademima i limunom, miješajući dok se sve sjedini. Uzmite tanku koru za pitu, premažite je malo topljenog maslaca, zatim stavite drugu koru preko nje. Na sredinu stavite dio smjese s bademima i limunom. Preklopite krajeve kore prema unutra i zarolajte pitu od badema i limuna u obliku štrudle. Ponovite postupak sa preostalim korama i smjesom. Složite pitu u pleh prekriven papirom za pečenje. Pitu od badema i limuna pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta, dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite pitu od badema i limuna iz pećnice i pustite da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo