Glavno jelo /

Piletina u bešamel umaku za sve prigode

Image

Bešamel umak u kombinaciji s pilećim prsima daje odlično glavno jelo. Saznajte recept za pripremu jela piletina u bešamel umaku.

25.8.2021.
13:51
VOYO logo

Piletina u bešamel umaku jelo je koje možete pripremiti u svim prigodama. Iako je nešto zahtjevnije za pripremu, rezultat je savršeno glavno jelo.

Bešamel umak odličan je dodatak brojim jelima, a isto tako i pilećim prsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletina u bešamel umaku sastojci:

  • 60 dkg pilećih prsa
  • pola žličice crnog papara
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pola žličice soli

Pileća prsa narežite na male kocke. Posolite ih i poparite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju na zavi ispecite piletinu.

Bešamel umak sastojci i priprema:

  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 10 dkg sira ribanca
  • pola žličice crnog papra
  • 2 šalice mlijeka
  • žličica soli

Maslac otopite i dodajte mu brašno uz stalno miješanje.

Polako u smjesu dodajte hladno mlijeko i miješajte da ne nastanu gruduci. Začinite s paprom i soli te miješajte dok ne dobijete umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletinu stavite u lim za pečenje, prelijte bešamel umakom i dodajte sir. Pecite 25 minuta na 200 stupnjeva.

Piletina u bešamel umaku je gotova, poslužite je kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo