Piletina u bešamel umaku jelo je koje možete pripremiti u svim prigodama. Iako je nešto zahtjevnije za pripremu, rezultat je savršeno glavno jelo.
Bešamel umak odličan je dodatak brojim jelima, a isto tako i pilećim prsima.
Piletina u bešamel umaku sastojci:
- 60 dkg pilećih prsa
- pola žličice crnog papara
- 2 žlice maslinovog ulja
- pola žličice soli
Pileća prsa narežite na male kocke. Posolite ih i poparite.
Na maslinovom ulju na zavi ispecite piletinu.
Bešamel umak sastojci i priprema:
- 2 žlice brašna
- 2 žlice maslaca
- 10 dkg sira ribanca
- pola žličice crnog papra
- 2 šalice mlijeka
- žličica soli
Maslac otopite i dodajte mu brašno uz stalno miješanje.
Polako u smjesu dodajte hladno mlijeko i miješajte da ne nastanu gruduci. Začinite s paprom i soli te miješajte dok ne dobijete umak.
Piletinu stavite u lim za pečenje, prelijte bešamel umakom i dodajte sir. Pecite 25 minuta na 200 stupnjeva.
Piletina u bešamel umaku je gotova, poslužite je kao glavno jelo.