Glavno jelo / Piletina s gljivama u svijetlom umaku

Piletina s gljivama u svijetlom umaku recept je za pripremu piletine na brz i jednostavan način.

6.10.2021.
10:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo je brzi i lagani recept za kremastu piletinu s gljivama u svijetlom umaku koji je savršen za užurbane tjedne večeri i spreman za samo 30 minuta.

Sastojci za piletinu s gljivama u svijetlom umaku:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1,5 kilograma pilećih prsa bez kostiju
  • 3 režnja češnjaka, zdrobljena
  • 200 grama gljiva prepolovljenih
  • 1/4 šalice pileće juhe
  • 1/2 žličice kukuruznog škroba
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 100 g krem ​​sira
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

Upute za pripremu piletine sa gljivama u svijetlom umaku:

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte pileća prsa i kuhajte dok svaka strana ne postane zlatno-smeđa, oko 5 minuta po strani. Kad je gotovo, maknite s vatre i ostavite sa strane, poklopljeno da se zagrije.

Zagrijte preostalu 1 žlicu ulja i dodajte gljive te kuhajte dok ne porumene. Zatim dodajte češnjak, pirjajte dok ne zamiriše.

U međuvremenu u manjoj zdjeli umutite kukuruzni škrob s 2 žlice vode dok se potpuno ne otopi. Ulijte mješavinu juhe i kukuruznog škroba.

Začinite s prstohvatom soli i papra, kuhajte dok tekućina ne počne pjenušati. Umiješajte krem ​​sir i dobro umutite dok umak ne postane gladak i zgusne se.

Vratite pileća prsa u tavu i žlicom prelijte ljutim umakom.

Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo. Piletina s gljivama u svijetlom umaku je gotova!

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali