Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Piletina s gljivama u svijetlom umaku

Piletina s gljivama u svijetlom umaku recept je za pripremu piletine na brz i jednostavan način.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovo je brzi i lagani recept za kremastu piletinu s gljivama u svijetlom umaku koji je savršen za užurbane tjedne večeri i spreman za samo 30 minuta.

Sastojci za piletinu s gljivama u svijetlom umaku:

2 žlice maslinovog ulja

1,5 kilograma pilećih prsa bez kostiju

3 režnja češnjaka, zdrobljena

200 grama gljiva prepolovljenih

1/4 šalice pileće juhe

1/2 žličice kukuruznog škroba

1/2 žličice soli

1/4 žličice papra

100 g krem ​​sira

1 žlica svježe sjeckanog peršina

Upute za pripremu piletine sa gljivama u svijetlom umaku:

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte pileća prsa i kuhajte dok svaka strana ne postane zlatno-smeđa, oko 5 minuta po strani. Kad je gotovo, maknite s vatre i ostavite sa strane, poklopljeno da se zagrije.

Zagrijte preostalu 1 žlicu ulja i dodajte gljive te kuhajte dok ne porumene. Zatim dodajte češnjak, pirjajte dok ne zamiriše.

U međuvremenu u manjoj zdjeli umutite kukuruzni škrob s 2 žlice vode dok se potpuno ne otopi. Ulijte mješavinu juhe i kukuruznog škroba.

Začinite s prstohvatom soli i papra, kuhajte dok tekućina ne počne pjenušati. Umiješajte krem ​​sir i dobro umutite dok umak ne postane gladak i zgusne se.

Vratite pileća prsa u tavu i žlicom prelijte ljutim umakom.

Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo. Piletina s gljivama u svijetlom umaku je gotova!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike