EKSPERIMENTI U KUHINJI / Piletina s cornflakesom? Ma sve je moguće!

'Danas nećemo raditi uobičajenu pohanu piletinu od prsa, već ćemo koristiti zabatke, a umjesto mrvica ćemo koristiti - cornflakes', najavio je Tomislav Gretić još jedan od svojih inovatnivnih recepata.

3.5.2013.
17:30
VOYO logo

Piletina pohana u cornflakesu

Pileći zabatak posolite i umiješajte u začinjeno brašno, pa u jaja te na kraju u cornflakes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. 60dkg pilećnih zabataka
  2. 20 dkg brašna
  3. 10 dkg cornflakesa
  4. jaja 2 kom
  5. paprika u prahu
  6. sjemenke korijandera
  7. korica limuna
  8. limeta
  9. sol
  10. ulje
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite smjesu za panadu tako da u dva jaja stavite malo tabasca i korice od limuna. U brašno dodajte malo crvene paprike, sjemenke korijandera, koje ste prethodno usitnili nožem, i sve zajedno promiješajte. Cornflakes zdrobite prstima na sitne komadiće.

Pileći zabatak, kojem ste prethodno odstranili kosti, posolite i umiješajte u začinjeno brašno, pa u jaja te na kraju u cornflakes. Meso pohajte nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite ga na papir kako bi se iscijedio višak masnoće.
Piletinu servirajte uz malo soka od limete.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo