Piletina pohana u cornflakesu
Pileći zabatak posolite i umiješajte u začinjeno brašno, pa u jaja te na kraju u cornflakes.
SASTOJCI:
- 60dkg pilećnih zabataka
- 20 dkg brašna
- 10 dkg cornflakesa
- jaja 2 kom
- paprika u prahu
- sjemenke korijandera
- korica limuna
- limeta
- sol
- ulje
PRIPREMA:
Pripremite smjesu za panadu tako da u dva jaja stavite malo
tabasca i korice od limuna. U brašno dodajte malo crvene paprike,
sjemenke korijandera, koje ste prethodno usitnili nožem, i sve
zajedno promiješajte. Cornflakes zdrobite prstima na sitne
komadiće.
Pileći zabatak, kojem ste prethodno odstranili kosti, posolite i
umiješajte u začinjeno brašno, pa u jaja te na kraju u
cornflakes. Meso pohajte nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu
boju.
Izvadite ga na papir kako bi se iscijedio višak masnoće.
Piletinu servirajte uz malo soka od limete.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.