Piletina na tajlandski način jelo je od piletine koje će vas oduševiti. Stoga ako još niste vrijeme je da probate piletinu na tajlandski način.
Piletina na tajlandski način sastojci:
- 2 žlice neslanog maslaca
- 8 pilećih butina s kostima
- 1/4 šalice kikirikija, nasjeckanog
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Sastojci za umak:
- 1/2 šalice slatkog čili umaka
- 2 žlice reduciranog natrijevog soja umaka
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žlica svježe naribanog đumbira
- Sok od 1 limete
- 1 žličica Srirache ili ljutog umaka po ukusu
Piletina na tajlandski način priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Da biste napravili umak, u maloj zdjeli umutite čili umak, umak od soje, češnjak, riblji umak, đumbir, sok od limete i Srirachu; Stavite na stranu.
Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kožom okrenutom prema dolje, i pržite obje strane do zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute po strani. Umiješajte smjesu s čili umakom.
Stavite u pećnicu i pecite dok se potpuno ne skuha, oko 25-30 minuta. Zatim pržite 2-3 minute, ili dok se ne karamelizira i lagano zagori. Piletina na tajlandski način je gotova. Poslužite odmah, po želji ukrašeno kikirikijem i peršinom.