Piletina na tajlandski način kao glavno jelo
Piletina na tajlandski način jelo je od piletine koje će vas oduševiti. Stoga ako još niste vrijeme je da probate piletinu na tajlandski način.
Piletina na tajlandski način sastojci:
2 žlice neslanog maslaca
8 pilećih butina s kostima
1/4 šalice kikirikija, nasjeckanog
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Sastojci za umak:
1/2 šalice slatkog čili umaka
2 žlice reduciranog natrijevog soja umaka
2 režnja češnjaka, mljevena
1 žlica ribljeg umaka
1 žlica svježe naribanog đumbira
Sok od 1 limete
1 žličica Srirache ili ljutog umaka po ukusu
Piletina na tajlandski način priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Da biste napravili umak, u maloj zdjeli umutite čili umak, umak od soje, češnjak, riblji umak, đumbir, sok od limete i Srirachu; Stavite na stranu.
Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kožom okrenutom prema dolje, i pržite obje strane do zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute po strani. Umiješajte smjesu s čili umakom.
Stavite u pećnicu i pecite dok se potpuno ne skuha, oko 25-30 minuta. Zatim pržite 2-3 minute, ili dok se ne karamelizira i lagano zagori. Piletina na tajlandski način je gotova. Poslužite odmah, po želji ukrašeno kikirikijem i peršinom.