Tajlandska kuhinja / Piletina na tajlandski način kao glavno jelo

Priprema piletine na tajlandski način nikada nije bila jednostavnija. Za promjenu isprobajte ovaj recept za jedinstvenu piletinu na tajlandski način.

1.10.2021.
10:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Piletina na tajlandski način jelo je od piletine koje će vas oduševiti. Stoga ako još niste vrijeme je da probate piletinu na tajlandski način.

Piletina na tajlandski način sastojci:

  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 8 pilećih butina s kostima
  • 1/4 šalice kikirikija, nasjeckanog
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Sastojci za umak:

  • 1/2 šalice slatkog čili umaka
  • 2 žlice reduciranog natrijevog soja umaka
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žlica svježe naribanog đumbira
  • Sok od 1 limete
  • 1 žličica Srirache ili ljutog umaka po ukusu

Piletina na tajlandski način priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Da biste napravili umak, u maloj zdjeli umutite čili umak, umak od soje, češnjak, riblji umak, đumbir, sok od limete i Srirachu; Stavite na stranu.

Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kožom okrenutom prema dolje, i pržite obje strane do zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute po strani. Umiješajte smjesu s čili umakom.

Stavite u pećnicu i pecite dok se potpuno ne skuha, oko 25-30 minuta. Zatim pržite 2-3 minute, ili dok se ne karamelizira i lagano zagori. Piletina na tajlandski način je gotova. Poslužite odmah, po želji ukrašeno kikirikijem i peršinom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali