Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Tajlandska kuhinja /

Piletina na tajlandski način kao glavno jelo

Priprema piletine na tajlandski način nikada nije bila jednostavnija. Za promjenu isprobajte ovaj recept za jedinstvenu piletinu na tajlandski način.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Piletina na tajlandski način jelo je od piletine koje će vas oduševiti. Stoga ako još niste vrijeme je da probate piletinu na tajlandski način.

Piletina na tajlandski način sastojci:

2 žlice neslanog maslaca

8 pilećih butina s kostima

1/4 šalice kikirikija, nasjeckanog

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Sastojci za umak:

1/2 šalice slatkog čili umaka

2 žlice reduciranog natrijevog soja umaka

2 režnja češnjaka, mljevena

1 žlica ribljeg umaka

1 žlica svježe naribanog đumbira

Sok od 1 limete

1 žličica Srirache ili ljutog umaka po ukusu

Piletina na tajlandski način priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Da biste napravili umak, u maloj zdjeli umutite čili umak, umak od soje, češnjak, riblji umak, đumbir, sok od limete i Srirachu; Stavite na stranu.

Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kožom okrenutom prema dolje, i pržite obje strane do zlatno smeđe boje, oko 2-3 minute po strani. Umiješajte smjesu s čili umakom.

Stavite u pećnicu i pecite dok se potpuno ne skuha, oko 25-30 minuta. Zatim pržite 2-3 minute, ili dok se ne karamelizira i lagano zagori. Piletina na tajlandski način je gotova. Poslužite odmah, po želji ukrašeno kikirikijem i peršinom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike