Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dalmatinska kuhinja /

Pileći tingulet - tradicionalno dalmatinsko jelo

Kako napraviti tradicionalni dalmatinski tingulet? Donosimo vam recept za pripremu jela pileći tingulet.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pileći tingulet tradicionalno je dalmatinsko jelo koje možete i sami pripremiti. Donosimo vam recept za pripremu jela Pileći tingulet.

Potrebni sastojci za jelo pileći tingulet:

4 pileće noge (batak + zabatak) 1 po osobi

2 luka srednje veličine

4 režnja češnjaka male / srednje veličine

2 dcl prošek može i porto ili neko slatko vino ako nema prošeka

Sol prstohvat

muškatni oraščić naribati, po želji

papar dodati po želji

5 klinčića

1 žlica koncentrat rajčice (konzerva)

Pileći tingulet priprema:

Koristi se jedna pileća noga (batak+zabatak) po osobi.

Treba prvo skinuti kožu s piletine, a onda se razdvoji batak od zabatka, i zareže se meso uz kosti.

Luk narezati na sitno i posoliti zatim staviti u lonac i prodinstati na malo maslinovog ulja da se zažuti.

Dodati sitno narezani češnjak i razrezane batke i zabatke.

Kad se meso zabijeli (okrenuti na kratko na svaku stranu), uliti prošek i dodati začine i malo rajčice.

Staviti kuhati njoke u prokuhanu vodu te izvaditi nakon što isplivaju na površinu.

Smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuha pola sata poklopljeno (provjeriti svakih 5 min i dodati vode ako treba). Ako je potrebno dodati još vode kao trik možemo koristiti vodu u kojoj su se kuhale njoke.

Ako volite gusto u smjesu saft možete dodati krušne mrvice. Pileći tingulet poslužite s njokima na tanjur.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike