Dalmatinska kuhinja /

Pileći tingulet - tradicionalno dalmatinsko jelo

Image

Kako napraviti tradicionalni dalmatinski tingulet? Donosimo vam recept za pripremu jela pileći tingulet.

1.10.2021.
10:17
VOYO logo

Pileći tingulet tradicionalno je dalmatinsko jelo koje možete i sami pripremiti. Donosimo vam recept za pripremu jela Pileći tingulet.

Potrebni sastojci za jelo pileći tingulet:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileće noge (batak + zabatak) 1 po osobi
  • 2 luka srednje veličine
  • 4 režnja češnjaka male / srednje veličine
  • 2 dcl prošek može i porto ili neko slatko vino ako nema prošeka
  • Sol prstohvat
  • muškatni oraščić naribati, po želji
  • papar dodati po želji
  • 5 klinčića
  • 1 žlica koncentrat rajčice (konzerva)

Pileći tingulet priprema:

Koristi se jedna pileća noga (batak+zabatak) po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba prvo skinuti kožu s piletine, a onda se razdvoji batak od zabatka, i zareže se meso uz kosti.

Luk narezati na sitno i posoliti zatim staviti u lonac i prodinstati na malo maslinovog ulja da se zažuti.

Dodati sitno narezani češnjak i razrezane batke i zabatke.

Kad se meso zabijeli (okrenuti na kratko na svaku stranu), uliti prošek i dodati začine i malo rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staviti kuhati njoke u prokuhanu vodu te izvaditi nakon što isplivaju na površinu.

Smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuha pola sata poklopljeno (provjeriti svakih 5 min i dodati vode ako treba). Ako je potrebno dodati još vode kao trik možemo koristiti vodu u kojoj su se kuhale njoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako volite gusto u smjesu saft možete dodati krušne mrvice. Pileći tingulet poslužite s njokima na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo