Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan pileći paprikaš?

Image
Foto: Pixabay

Tražite obilnu, zdravu večeru? Ovaj pileći paprikaš je gotov za manje od sat vremena, ali ima okus kao da se satima kuha na štednjaku.

23.7.2022.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Pileći paprikaš poslužite uz obilan komad prepečenog domaćeg kruha.

Koji su sastojci potrebni za pileći paprikaš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kovanice
  • stabljika celera, nasjeckana
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • žlica brašna
  • pola kile pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 3 grančice svježeg timijana
  • lovorov list
  • 300 gr krumpira, narezanog na četvrtine
  • svježe nasjeckani peršin, za ukras

Za pileći paprikaš, prvo u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Kuhajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte brašno i miješajte dok se povrće ne prekrije, a zatim dodajte piletinu, timijan, lovorov list i krumpir. Začinite soli i paprom. Zakuhajte smjesu i kuhajte dok piletina više ne bude ružičasta, a krumpir omekšan, 15 minuta. Maknite s vatre i premjestite pileći paprikaš u srednju posudu.

Koristeći dvije vilice, izrežite piletinu na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja pileći paprikaš ukrasite peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo