Pileći paprikaš poslužite uz obilan komad prepečenog domaćeg kruha.
Koji su sastojci potrebni za pileći paprikaš:
- 2 žlice maslaca
- 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kovanice
- stabljika celera, nasjeckana
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- žlica brašna
- pola kile pilećih prsa bez kostiju i kože
- 3 grančice svježeg timijana
- lovorov list
- 300 gr krumpira, narezanog na četvrtine
- svježe nasjeckani peršin, za ukras
Za pileći paprikaš, prvo u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Kuhajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte brašno i miješajte dok se povrće ne prekrije, a zatim dodajte piletinu, timijan, lovorov list i krumpir. Začinite soli i paprom. Zakuhajte smjesu i kuhajte dok piletina više ne bude ružičasta, a krumpir omekšan, 15 minuta. Maknite s vatre i premjestite pileći paprikaš u srednju posudu.
Koristeći dvije vilice, izrežite piletinu na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja pileći paprikaš ukrasite peršinom.