Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan pileći paprikaš?

Tražite obilnu, zdravu večeru? Ovaj pileći paprikaš je gotov za manje od sat vremena, ali ima okus kao da se satima kuha na štednjaku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pileći paprikaš poslužite uz obilan komad prepečenog domaćeg kruha.

Koji su sastojci potrebni za pileći paprikaš:

2 žlice maslaca

2 velike mrkve, oguljene i narezane na kovanice

stabljika celera, nasjeckana

sol

svježe mljeveni crni papar

3 češnja češnjaka, mljevena

žlica brašna

pola kile pilećih prsa bez kostiju i kože

3 grančice svježeg timijana

lovorov list

300 gr krumpira, narezanog na četvrtine

svježe nasjeckani peršin, za ukras

Za pileći paprikaš, prvo u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Kuhajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte brašno i miješajte dok se povrće ne prekrije, a zatim dodajte piletinu, timijan, lovorov list i krumpir. Začinite soli i paprom. Zakuhajte smjesu i kuhajte dok piletina više ne bude ružičasta, a krumpir omekšan, 15 minuta. Maknite s vatre i premjestite pileći paprikaš u srednju posudu.

Koristeći dvije vilice, izrežite piletinu na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja pileći paprikaš ukrasite peršinom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike