Pileći paprikaš - poznato mađarsko jelo koje oduševljava svojom aromom sve više pronalazi mjesto u jelovniku svih nas.
Za pripremu slavnog pilećeg paprikaša bit će vam potrebno:
• 500 g piletine (po želji – pileća prsa, batci…)
• glavica luka
• režanj češnjaka
• paprika
• rajčica
• 3 žlice slatke paprike
• papar
• sol
• žlica brašna
• kiselo vrhnje
Način pripreme pilećeg paprikaša je sljedeći:
Na zagrijanom ulju ispržite luk dok ne dobije zlatnu boju pa na njega dodajete piletinu. Nakon što piletina poprimi zlatnu boju, dodajemo nasjeckani češnjak, papriku i rajčicu. Nakon što se povrće pržilo nekoliko minuta, dodajemo začine. Zatim u lonac ulijemo vodu i pustimo da se kuha na laganoj vatri. Kada piletina postane mekana, dodajemo brašno i malo vode. Kada se brašno i voda sjedine sa sokom od prženja dodajemo kiselo vrhnje i sve skupa dobro promiješamo.
Dobar tek!