Mađarska kuhinja /

Pileći paprikaš - mađarsko jelo za svačiji ukus

Image

Sočna piletina u slasnom umaku idealna je za nedjeljni ručak. Kako pripremiti pileći paprikaš?

17.9.2021.
13:24
VOYO logo

Pileći paprikaš - poznato mađarsko jelo koje oduševljava svojom aromom sve više pronalazi mjesto u jelovniku svih nas.

Za pripremu slavnog pilećeg paprikaša bit će vam potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• 500 g piletine (po želji – pileća prsa, batci…)
• glavica luka
• režanj češnjaka
• paprika
• rajčica
• 3 žlice slatke paprike
• papar
• sol
• žlica brašna
• kiselo vrhnje

Način pripreme pilećeg paprikaša je sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrijanom ulju ispržite luk dok ne dobije zlatnu boju pa na njega dodajete piletinu. Nakon što piletina poprimi zlatnu boju, dodajemo nasjeckani češnjak, papriku i rajčicu. Nakon što se povrće pržilo nekoliko minuta, dodajemo začine. Zatim u lonac ulijemo vodu i pustimo da se kuha na laganoj vatri. Kada piletina postane mekana, dodajemo brašno i malo vode. Kada se brašno i voda sjedine sa sokom od prženja dodajemo kiselo vrhnje i sve skupa dobro promiješamo.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo