Uzgoj i sadnja peršina / Koji su dobri susjedi peršinu?

Image
Foto: Pixabay

Volite okus peršina i želite posaditi domaći peršin? Za to morate znati koji su dobri susjedi peršinu te uz koje će biljke peršin bolje rasti.

28.5.2022.
9:20
Pixabay
Play logo

Popratna sadnja je vremenski provjerena metoda vrtlarstva koja obogaćuje i štiti osjetljive usjeve. Poljoprivrednici i vrtlari sade određene usjeve jedni blizu drugih kako bi odvratili štetnike, privukli korisne kukce i potaknuli rast biljaka. Ovi dobri susjedi peršina poboljšavaju njegov rast i usjev.

Play logo

Dobri susjedi peršinu su kupusnjače. Peršinovi cvjetovi u obliku izvrsni su u privlačenju korisnih insekata, kao što su bubamare koje će loviti i hraniti se lošim štetočinama poput lisnih ušiju i krumpirove zlatice. Kao takav, peršin je izvrstan susjed širokog spektra kupusnjača, koje je osjetljivo na štetočine koje jedu lišće, uključujući špinat, kupus, zelenu salatu, kelj i korabicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčica je također dobar susjed peršinu. Dok peršin pati po vrućem vremenu, rajčice uspijevaju ljeti i rastu tijekom vrućih mjeseci, nudeći potrebnu hladovinu peršinu i često produžujući sezonu rasta peršina tako što ga održavaju na hladnom i usporavaju proces sušenja. Ovi dobri susjedi peršinu osigurat će nesmetan rast peršina.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo