Pečeni krumpir u pećnici s povrćem jelo je koje možete poslužiti i kao samostalno jelo uz salatu prema želji. Međutim, pečeni krumpir u pećnici s povrćem najčešće se poslužuje kao prilog. Kako pripremiti hrskavi pečeni krumpir u pećnici s povrćem?
Sastojci za pečeni krumpir u pećnici s povrćem:
- 40 dkg mladog krumpira
- 4 velike mrkve
- 3 žlice maslinovog ulja
- ½ žličice soli
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice sušenog origana
- ½ žličice sušenog timijana
- svježe mljeveni crni papar
- 2 tikvice
- sjeckani svježi peršin
Pečeni krumpir u pećnici s povrćem priprema:
Prije pripreme pečenog krumpira s povrćem, potrebno je pripremiti pećnicu i lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje i ostavite sa strane. Po želji možete ga obložiti i folijom.
Začinite krumpir i mrkvu. U velikoj zdjeli pomiješajte mrkvu i krumpir s dvije žlice maslinovog ulja, začinjenom soli, češnjakom u prahu, origanom, timijanom i crnim paprom.
Nakon toga začinjene krumpire i mrkvu prebacite u pripremljeni lim za pečenje i pecite u pećnici 20 minuta. Sve dobro promiješajte nakon pola vremena. Dok se ostalo povrće peče, pomiješajte narezane tikvice s preostalim maslinovim uljem i posolite.
Dodajte tikvice u lim za pečenje s ostatkom povrća i krumpir s povrćem u pećnici pecite još 15 do 20 minuta, dok svo povrće ne omekša. Promiješajte na pola kuhanja kako biste bili sigurni da se povrće ravnomjerno ispeče.
Pečeni krumpir s povrćem izvadite iz pećnice, posolite i ukrasite peršinom.