Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Pečene lignje s krumpirom u pećnici poslužite kao glavno jelo

Želite pripremiti lignje na ukusan i kreativan način? Pečene lignje s krumpirom u pećnici su sve što tražite. Donosimo ukusan i sočan recept za pečene lignje s krumpirom u pećnici.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lignje su popularno mediteransko jelo u kojem se može uživati tijekom cijele godine, međutim pečene lignje s krumpirom u pećnici su najukusnije tijekom ljeta kada je mladi krumpir na vrhuncu svoje sezone.

Sastojci potrebni da se pripreme ukusne pečene lignje s krumpirom u pećnici su:

500 grama mladih krumpira

Krupna sol

800 grama očišćenih lignji

1 šalica konzerviranog ocijeđenog slanutka

1/2 šalice zelenih maslina bez koštica

1/4 šalice svježeg origana

8 režnjeva češnjaka, mljevenog

1 žličica sjemenki kumina

3/4 žličice dimljene slatke paprike

Svježe mljeveni papar

6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3/4 šalice vode

1/4 šalice svježeg soka od limuna

200 grama kruha

Kako biste pripremili pečene lignje s krumpirom u pećnici najprije stavite krumpir u lonac pokrijte vodom za oko 2 cm. Zakuhajte i dodajte 1 žličicu soli. Kuhajte krumpir dok ne omekša, oko 15 minuta. Ocijedite i ostavite da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuhinjskim čekićem izlupajte nekoliko puta obje strane tijela lignji da omekšaju, zatim ih prerežite na pola.

Sljedeće što trebate učiniti kako biste pripremili pečene lignje s krumpirom u pećnici je pomiješati lignje, slanutak, krumpir, masline, pola origana, češnjak, kumin, papriku, sol, papar i 3 žlice ulja u plitku posudu za pečenje. Dodajte vodu i limunov sok. Pokrijte folijom i izrežite oko šest otvora. Lignje s krumpirom pecite 30 minuta. U međuvremenu pomiješajte kruh, 1/2 žličice soli, prstohvat papra, preostali origano i 3 žlice ulja. Otklopite posudu za pečenje i pospite smjesom za kruh. Kuhajte bez poklopca dok kruh ne porumeni, oko 20 minuta.

Pospite origanom, solju i paprom. Pečene lignje s krumpirom u pećnici su gotove i spremne za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike