Pečena mlada mrkva savršen je recept za večernji obrok jer su mrkve gotove za svega nekoliko minuta. Oguljenu ili narezanu mrkvu mrkvu jednostavno prelijte uljem, solju i paprom, a zatim stavite u vruću pećnicu na prethodno zagrijani lim. Tada im treba samo oko 20 minuta da se ispeku i ispadnu slatke i mekane.
Sastojci potrebni da se pripremi pečena mlada mrkva su:
- 10 mladih mrkva
- Biljno ulje
- Sol
- Papar
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili pečenu mladu mrkvu je staviti lim za pečenje u pećnicu i zagrijati na 200°C. Osušite mrkvu kako biste uklonili višak vlage. Mrkvu prelijte uljem, posolite i popaprite. Rasporedite mrkvu po tavi i pecite, miješajući jednom ili dvaput dok mlada mrkva ne omekša, 18 do 20 minuta. Kada je mlada mrkva pečena, izvadite ju iz pećnice, ostavite da se ohladi 5 minuta te poslužite. Dobar tek!