Pečena hobotnica - užitak do neba
Pečena hobotnica
SASTOJCI:
Hobotnicu prvo prokuhajte pola sata. Krumpir, luk, rajčicu i malo češnjaka narežite na krupno.
1,5 kg hobotnice
30 dkg luka
60 dkg krumpira
3 dcl crnog vina
20 dkg rajčice
2 stabljike komorača
maslinovo ulje
sol
papar
lovor
PRIPREMA:
Hobotnicu prvo prokuhajte pola sata. Krumpir, luk, rajčicu i malo češnjaka narežite na krupno.
Dodajte dva lovorova lista, malo koromača, zalijte sve maslinovim uljem, posolite, popaprite i sve skupa promiješajte.
Na vrh stavite hobotnicu, zalijte crnim vinom, dodajte još malo maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, 45 minuta.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.