Recept / Pastirska pita odlično glavno jelo. Kako napraviti pastirsku pitu?

Image

Pastirska pita nije preteška za pripremu, a istovremeno je izuzetno ukusna. Kako napraviti pastirsku pitu?

11.3.2022.
14:01
VOYO logo

Pastirska pita odlično je jelo od mljevenog junećeg mesa. Napravite pastrisku pitu i poslužite je kao glavno jelo uz prilog prema želji.

Sastojci za pastirsku pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 3 srednje mrkve
  • 500 g mljevene junetine
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • malo Worcestershire umaka
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 900 g krumpira
  • 85 g maslaca
  • 3 žlice mlijeka

Priprema pastirske pite:

Za pripremu pastirske pite zagrijte jednu žlicu suncokretovog ulja u srednjem loncu, a zatim omekšajte nasjeckani luk i tri nasjeckane mrkve nekoliko minuta. Kada sastojci omekšaju, pojačajte vatru, ubacite janjeće mljeveno mesa i miješajte, uklanjajući višak masnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte dvije žlice pirea od rajčice i Worcestershire umak, a zatim pržite nekoliko minuta, kako bi vaša pastirska pita bila što ukusnija. Prelijte s 500 mililitara goveđeg temeljca, pustite da prokuha, a zatim poklopite i kuhajte dodatnih 40 minuta.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i 900 grama krumpira, narezanog na komade, kuhajte u slanoj vodi 10 do 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, zatim zgnječite s 85 grama maslaca i tri žlice mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite mljeveno meso u posudu otpornu na pećnicu, prelijte pireom i promiješajte vilicom. Pastirska pita se sada može peći 20-25 minuta dok vrh ne dobije crvenkastu boju. Možete ostaviti pastirsku pitu da odstoji pet minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo