Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept /

Pastirska pita odlično glavno jelo. Kako napraviti pastirsku pitu?

Pastirska pita nije preteška za pripremu, a istovremeno je izuzetno ukusna. Kako napraviti pastirsku pitu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pastirska pita odlično je jelo od mljevenog junećeg mesa. Napravite pastrisku pitu i poslužite je kao glavno jelo uz prilog prema želji.

Sastojci za pastirsku pitu:

1 žlica suncokretovog ulja

1 veliki luk

3 srednje mrkve

500 g mljevene junetine

2 žlice pirea od rajčice

malo Worcestershire umaka

500 ml goveđeg temeljca

900 g krumpira

85 g maslaca

3 žlice mlijeka

Priprema pastirske pite:

Za pripremu pastirske pite zagrijte jednu žlicu suncokretovog ulja u srednjem loncu, a zatim omekšajte nasjeckani luk i tri nasjeckane mrkve nekoliko minuta. Kada sastojci omekšaju, pojačajte vatru, ubacite janjeće mljeveno mesa i miješajte, uklanjajući višak masnoće.

Dodajte dvije žlice pirea od rajčice i Worcestershire umak, a zatim pržite nekoliko minuta, kako bi vaša pastirska pita bila što ukusnija. Prelijte s 500 mililitara goveđeg temeljca, pustite da prokuha, a zatim poklopite i kuhajte dodatnih 40 minuta.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i 900 grama krumpira, narezanog na komade, kuhajte u slanoj vodi 10 do 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, zatim zgnječite s 85 grama maslaca i tri žlice mlijeka.

Stavite mljeveno meso u posudu otpornu na pećnicu, prelijte pireom i promiješajte vilicom. Pastirska pita se sada može peći 20-25 minuta dok vrh ne dobije crvenkastu boju. Možete ostaviti pastirsku pitu da odstoji pet minuta prije posluživanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike