Kuharica / Kako se priprema pašteta od pilećih jetrica?

Image
Foto: Pixabay

Želite iskoristiti pileća jetrica na kreativan i jeftin način? Pašteta od pilećih jetrica je savršen izbor.

14.7.2022.
12:14
Pixabay
VOYO logo

Ova svilenkasto glatka pašteta od pilećih jetrica je jeftina i jednostavna za napraviti. Pileća jetrica se kratko propirjaju u vodi s začinima prije nego što se u multipraktiku pomiješaju s maslacem. Ako ste u prilici birati, koristite blijeđe pileće jetrice jer obično imaju mekši i bogatiji okus od tamno crvenih.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusna pašteta od pilećih jetrica su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 grama pilećih jetrica
  • Pola jednog sitno narezanog luka
  • 1 mali češanj češnjaka, protisnut i oguljen
  • 1 list lovora
  • Pola žličice listova timijana
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Pola čaše vode
  • Pola komadića neslanog maslaca
  • 2 žličice konjaka

Kako bi se pripremila pašteta od pilećih jetrica najprije u srednje velikoj tavi pomiješajte pileća jetrica, luk, češnjak, lovorov list, timijan i pola žličice soli. Dodajte vodu i pustite da zakuha. Poklopite, smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje oko 3 minute. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite stajati 5 minuta.

Zatim prebacite jetrica, luk i češnjak u multipraktik i miješajte dok smjesa ne postane gruba. Dok je stroj uključen, dodajte maslac dok se pašteta od pilećih jetrica ne sjedini. Dodajte konjak, začinite solju i paprom i miješajte dok pašteta ne postane potpuno glatka. Pašteta od pilećih jetrica već je gotova. Paštetu spremite u hladnjak dok se ne stegne i poslužite ohlađeno. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo