Kako se priprema pašteta od pilećih jetrica?
Ova svilenkasto glatka pašteta od pilećih jetrica je jeftina i jednostavna za napraviti. Pileća jetrica se kratko propirjaju u vodi s začinima prije nego što se u multipraktiku pomiješaju s maslacem. Ako ste u prilici birati, koristite blijeđe pileće jetrice jer obično imaju mekši i bogatiji okus od tamno crvenih.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusna pašteta od pilećih jetrica su:
300 grama pilećih jetrica
Pola jednog sitno narezanog luka
1 mali češanj češnjaka, protisnut i oguljen
1 list lovora
Pola žličice listova timijana
Sol i svježe mljeveni papar
Pola čaše vode
Pola komadića neslanog maslaca
2 žličice konjaka
Kako bi se pripremila pašteta od pilećih jetrica najprije u srednje velikoj tavi pomiješajte pileća jetrica, luk, češnjak, lovorov list, timijan i pola žličice soli. Dodajte vodu i pustite da zakuha. Poklopite, smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje oko 3 minute. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite stajati 5 minuta.
Zatim prebacite jetrica, luk i češnjak u multipraktik i miješajte dok smjesa ne postane gruba. Dok je stroj uključen, dodajte maslac dok se pašteta od pilećih jetrica ne sjedini. Dodajte konjak, začinite solju i paprom i miješajte dok pašteta ne postane potpuno glatka. Pašteta od pilećih jetrica već je gotova. Paštetu spremite u hladnjak dok se ne stegne i poslužite ohlađeno. Dobar tek!
403 Forbidden