Kuharica /

Kako se priprema pašteta od pilećih jetrica?

Image
Foto: Pixabay

Želite iskoristiti pileća jetrica na kreativan i jeftin način? Pašteta od pilećih jetrica je savršen izbor.

14.7.2022.
12:14
Pixabay
VOYO logo

Ova svilenkasto glatka pašteta od pilećih jetrica je jeftina i jednostavna za napraviti. Pileća jetrica se kratko propirjaju u vodi s začinima prije nego što se u multipraktiku pomiješaju s maslacem. Ako ste u prilici birati, koristite blijeđe pileće jetrice jer obično imaju mekši i bogatiji okus od tamno crvenih.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusna pašteta od pilećih jetrica su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 grama pilećih jetrica
  • Pola jednog sitno narezanog luka
  • 1 mali češanj češnjaka, protisnut i oguljen
  • 1 list lovora
  • Pola žličice listova timijana
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Pola čaše vode
  • Pola komadića neslanog maslaca
  • 2 žličice konjaka

Kako bi se pripremila pašteta od pilećih jetrica najprije u srednje velikoj tavi pomiješajte pileća jetrica, luk, češnjak, lovorov list, timijan i pola žličice soli. Dodajte vodu i pustite da zakuha. Poklopite, smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje oko 3 minute. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite stajati 5 minuta.

Zatim prebacite jetrica, luk i češnjak u multipraktik i miješajte dok smjesa ne postane gruba. Dok je stroj uključen, dodajte maslac dok se pašteta od pilećih jetrica ne sjedini. Dodajte konjak, začinite solju i paprom i miješajte dok pašteta ne postane potpuno glatka. Pašteta od pilećih jetrica već je gotova. Paštetu spremite u hladnjak dok se ne stegne i poslužite ohlađeno. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo