Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema pašteta od pilećih jetrica?

Želite iskoristiti pileća jetrica na kreativan i jeftin način? Pašteta od pilećih jetrica je savršen izbor.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ova svilenkasto glatka pašteta od pilećih jetrica je jeftina i jednostavna za napraviti. Pileća jetrica se kratko propirjaju u vodi s začinima prije nego što se u multipraktiku pomiješaju s maslacem. Ako ste u prilici birati, koristite blijeđe pileće jetrice jer obično imaju mekši i bogatiji okus od tamno crvenih.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusna pašteta od pilećih jetrica su:

300 grama pilećih jetrica

Pola jednog sitno narezanog luka

1 mali češanj češnjaka, protisnut i oguljen

1 list lovora

Pola žličice listova timijana

Sol i svježe mljeveni papar

Pola čaše vode

Pola komadića neslanog maslaca

2 žličice konjaka

Kako bi se pripremila pašteta od pilećih jetrica najprije u srednje velikoj tavi pomiješajte pileća jetrica, luk, češnjak, lovorov list, timijan i pola žličice soli. Dodajte vodu i pustite da zakuha. Poklopite, smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje oko 3 minute. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite stajati 5 minuta.

Zatim prebacite jetrica, luk i češnjak u multipraktik i miješajte dok smjesa ne postane gruba. Dok je stroj uključen, dodajte maslac dok se pašteta od pilećih jetrica ne sjedini. Dodajte konjak, začinite solju i paprom i miješajte dok pašteta ne postane potpuno glatka. Pašteta od pilećih jetrica već je gotova. Paštetu spremite u hladnjak dok se ne stegne i poslužite ohlađeno. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike