Recept i priprema paštete od jetrica
Zaboravite na kupovne paštete, napravite sami paštetu od jetrica. Priprema paštete od jetrica je vrlo jednostavna, samo slijedite recept i napravite ukusnu i sočnu paštetu od jetrica baš prema svom ukusu.
Sastojci za paštetu od jetrica:
6 žlica maslaca
1/3 šalice mljevene ljutike
1 kilogram pileće jetre
sol
1 češanj češnjaka
2 žlice kapara
1 žličica suhog timijana
1/4 šalice ruma ili konjaka
1/4 šalice vrhnja
Postupak pripreme paštete od jetrica:
Očistite jetrica. U tavi na maslacu pržite ljutiku te dodajte jetrica. Dobro ih rasporedite u tavu i začinite sa soli. Nakon par minuta dodajte kapare, majčinu dušicu, češnjak i pirjajte oko minute.
Nakon toga maknite s vatre, dodajte konjak i vratite na vatru. Pirjajte sve zajedno oko dvije minute. Maknite s vatre i pustite smjesu neka se ohladi.
Kada je smjesa hladna dodajte maslac i vrhnje za kuhate. Sve dobro izmijeašjte i vaša pašteta od jetrica je gotova. Poslužite paštetu od jetrica kao namaz i uživajte u svakom zalogaju.