Kuhinjski trikovi /

Pašteta od jetrica: Kako kod kuće napraviti ukusnu paštetu od jetrica

Image

Pašteta od jetrica izvrstan je izvor nutritivnih vrijednosti. Kako napraviti paštetu od jetrica kod kuće?

20.11.2021.
15:29
VOYO logo

Pašteta se koristiti kao namaz, a odlično odgovara kao međuobrok. Postoje različiti recepti za pripremu paštete od jetrica, donosimo vam jednostavan i brz recept za pripremu paštete od jetrica. Napravite sami domaću paštetu od jetrica i uživajte u punini okusa. Kako napraviti domaću paštetu od jetrica?

Pašteta od jetrica jednostavno se priprema, a za pripremu paštete od jetrica potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 375 grama neslanog maslaca
  • 250 grama pilećih jetrica
  • 1 zgnječeni češnjak
  • sitno narezani češnjak
  • listovi sa 3 grančice timijana
  • 50 ml crnog vina
  • 1 jabuka narezana na kockice.

Pašteta od jetrica priprema:

Zagrijte žlicu maslaca u neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac zapjeni, dodajte pileća jetrica i pržite 2 minute sa svake strane. U tavu s jetricama umiješajte protisnuti češnjak i malo timijana. Pržite 2 minute. Smjesu prebacite u blender, odvojite 200 g maslaca, a ostatak dodajte u blender. Sve izmiksajte u glatku pastu. Začinite po ukusu, a zatim žlicom prenesite u staklenku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim u tavi otopite sačuvani maslac i dodajte narezani češnjak. Pržite češnjak na maslacu dok ne porumeni. Dodajte u staklenke s paštetom. Paštetu od jetrice ostavite ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.

Pašteta od jetrica je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo