Pašteta se koristiti kao namaz, a odlično odgovara kao međuobrok. Postoje različiti recepti za pripremu paštete od jetrica, donosimo vam jednostavan i brz recept za pripremu paštete od jetrica. Napravite sami domaću paštetu od jetrica i uživajte u punini okusa. Kako napraviti domaću paštetu od jetrica?
Pašteta od jetrica jednostavno se priprema, a za pripremu paštete od jetrica potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 375 grama neslanog maslaca
- 250 grama pilećih jetrica
- 1 zgnječeni češnjak
- sitno narezani češnjak
- listovi sa 3 grančice timijana
- 50 ml crnog vina
- 1 jabuka narezana na kockice.
Pašteta od jetrica priprema:
Zagrijte žlicu maslaca u neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac zapjeni, dodajte pileća jetrica i pržite 2 minute sa svake strane. U tavu s jetricama umiješajte protisnuti češnjak i malo timijana. Pržite 2 minute. Smjesu prebacite u blender, odvojite 200 g maslaca, a ostatak dodajte u blender. Sve izmiksajte u glatku pastu. Začinite po ukusu, a zatim žlicom prenesite u staklenku.
Zatim u tavi otopite sačuvani maslac i dodajte narezani češnjak. Pržite češnjak na maslacu dok ne porumeni. Dodajte u staklenke s paštetom. Paštetu od jetrice ostavite ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.
Pašteta od jetrica je gotova i spremna za posluživanje.