Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Pašteta od jetrica: Kako kod kuće napraviti ukusnu paštetu od jetrica

Pašteta od jetrica izvrstan je izvor nutritivnih vrijednosti. Kako napraviti paštetu od jetrica kod kuće?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pašteta se koristiti kao namaz, a odlično odgovara kao međuobrok. Postoje različiti recepti za pripremu paštete od jetrica, donosimo vam jednostavan i brz recept za pripremu paštete od jetrica. Napravite sami domaću paštetu od jetrica i uživajte u punini okusa. Kako napraviti domaću paštetu od jetrica?

Pašteta od jetrica jednostavno se priprema, a za pripremu paštete od jetrica potrebni su vam sljedeći sastojci:

375 grama neslanog maslaca

250 grama pilećih jetrica

1 zgnječeni češnjak

sitno narezani češnjak

listovi sa 3 grančice timijana

50 ml crnog vina

1 jabuka narezana na kockice.

Pašteta od jetrica priprema:

Zagrijte žlicu maslaca u neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac zapjeni, dodajte pileća jetrica i pržite 2 minute sa svake strane. U tavu s jetricama umiješajte protisnuti češnjak i malo timijana. Pržite 2 minute. Smjesu prebacite u blender, odvojite 200 g maslaca, a ostatak dodajte u blender. Sve izmiksajte u glatku pastu. Začinite po ukusu, a zatim žlicom prenesite u staklenku. 

Zatim u tavi otopite sačuvani maslac i dodajte narezani češnjak. Pržite češnjak na maslacu dok ne porumeni. Dodajte u staklenke s paštetom. Paštetu od jetrice ostavite ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.

Pašteta od jetrica je gotova i spremna za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike