Slavni chef Jamie Oliver stao je na kraj debati kakav je pečeni krumpir najbolji, kakvu vrstu masti dodati u pečenje i treba li ga prije kuhati na pari. A možda je i započeo novu debatu otkrivši neobičan sastojak koji dodaje pečenom krumpiru: aceto balsamico.
Navodno, balzamični ocat daje krumpir bolji okus - i čini ga crnim. Jamie je otkrio svoju tajnu gostujući na Božićnom showu Channel 4. "Imam sasvim drugačiji pristup krumpiru", rekao je. "To je vrlo jednostavna, malo zamršena, ali sjajna ideja."
"Unutra ide otprilike pola boce balzamičnog octa pa krumpir iz pečenja izlazi crn", nastavio je Jamie dodajući da je božanstvenog okusa i malo slatkast zahvaljujući luku. "Vrlo je drugačiji i apsolutno ukusan."
(FOTO: Thinkstock)
Jamie je predložio pripremu 'tamnog, ljepljivog i slatkog' krumpira dan prije, a zatim ih zagrijete u jelu prije božićnog ručka. Balzamični ocat izlijeva se na krumpir prije pečenja.
Neovisno sviđa li vam se ideja crnog krumpira na božićnom stolu ili ne, sigurno vas je zaintrigirao.
Pročitajte još:
- Godinu dana jeo je samo krumpir i skinuo 50 kilograma
- Popečci od krumpira ili kada se brzinski ručak pretvori u gurmansko veselje
- Recept za zdravlje: zaboravite na superhranu i jedite kako su jele vaše bake!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!