Špinat moje mame
SASTOJCI:
U uzavrelu slanu vodu dodajte špinat i prokuhajte ga maksimalno minutu i pol.
- 1 kg svježeg špinata
- 80 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 3 dcl mlijeka
- 0,5 dcl vrhnja za kuhanje
- češnjak
- sol
- papar
PRIPREMA:
Prvo napravite bešamel tako da otopite maslac, na njega dodajte brašno, pustite da brašno lagano požuti. U međuvremenu češnjak narežite na sitno.
U brašno i maslac dodajte mlijeko. Posolite, popaprite i pustiti da se lagano kuha.
U uzavrelu slanu vodu dodajte špinat i prokuhajte ga maksimalno minutu i pol. Nakon toga ga izvadite i prebacite u posudu u kojoj kuhate bešamel, promiješajte i dodajte češnjak.
Kuhajte još 2 minute, nakon toga sve zajedno izmiksajte, dodajte malo vrhnja za kuhanje i servirajte.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.