Krem juha od brokule
SASTOJCI:
Kad je juha gotova, povrće izmiksajte, dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i servirajte.
- 1 kg brokule
- 2 krumpira
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- češnjak
- toast
PRIPREMA:
Gornji dio brokule (floretu) skinite i stavite u posebnu posudu. Očistite vanjsko lišće te ga dodajte u posudu s floretom. Stabljiku ogulite i narežite je u vodu. Krumpir narežite na kockice i dodajte ga u vodu u kojoj se kuha stabljika brokule. Ostatak brokule dodajte u vodu tek kad je krumpir skoro gotov jer se brokula kratko kuha kako bi ostala zelena.
Dok se juha kuha, toast narežite na kockice i prepržite ga na zagrijanoj tavi u kojoj ste dodali malo maslinovog ulja. Kad je toast gotov, izvadite ga van i na istu tavu stavite narezano lišće i floretu, posolite, popaprite i lagano prepržite.
Kad je juha gotova, povrće izmiksajte, dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i servirajte uz prepečeno lišće, floretu i toast.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.