Glaziranje je tehnika kojom se hrana oblaže ili preljeva posebnim slojem kako bi se poboljšao okus, izgled i tekstura jela. Ova tehnika može se koristiti za različite namirnice, poput mesa, ribe ili povrća, kao cikla. Glaziranjem cikle stvarate slatku glazuru na cikli kako biste uravnotežili njihov zemljani okus.
Sastojci za glaziranu ciklu su:
- 3 žlice tamno smeđeg šećera
- 2 žlice soka od naranče
- 1 žlica neslanog maslaca
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice svježe mljevenog papra
- 800 grama kuhane cikle, narezane na kockice
Kada pripremate glaziranu ciklu najprije pomiješajte smeđi šećer, sok od naranče, maslac, sol i papar u velikoj tavi. Kuhajte na srednjoj vatri dok se šećer i maslac ne otope. Umiješajte ciklu i kuhajte dok većina tekućine ne ispari i cikla se ne prelije glazurom, 6 do 8 minuta. Glazirana cikla već je gotova i spremna za posluživanje. Glaziranu ciklu poslužite toplu. Dobar tek!