Zimnica /

Omjeri za zimnicu: Omjer vode i octa za zminicu

Image
Foto: Shutterstock

S obzirom da je jesen već pokucala na vrata, savršeno je vrijeme za pripremu zimnice. Donosimo koliki je optimalni omjer vode i octa za zimnicu te kako napraviti savršenu zimnicu.

2.10.2021.
16:36
Shutterstock
VOYO logo

Rana jesen odlična je za pripremu domaće zimnice od svježeg voća i povrća, bilo ukiseljenog, kuhanog, pečenog ili pasiranog. Iako danas, zbog supermarketa i trgovina, više nema straha od neimaštine tijekom zime, u našoj kulturi se zadržao običaj pripreme zimnice, odnosno pripremanja hrane za zimnicu i kupovanja hrane za hladnije dane.

No, važno je reći i da je opet u modi imati vlastitu zimnicu, za koju znamo da pripremamo točno onako kako smo htjeli, po domaćim i tradicionalnim receptima. Donosimo recepte za savršenu zimnicu te odgovor na pitanje koji je omjer vode i octa za zimnicu. Gotovo da nema povrća koje se ne može kiseliti, pa je ukiseljeno povrće prava poslastica za svaku dobru zimnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se kiseliti rajčica, krastavci, cvjetača, paprika i mnogo drugog povrća. Ako se odlučite kiseliti povrće za miješanu salatu, ono što vam je potrebno je ocat, voda, sol, papar, šećer i naravno povrće po izboru. U jako finu miješanu salatu možete staviti cvjetaču, luk, zelje, malo mrkve, paprike i krastavce. Dok perete povrće i režete ga na komade, u lonac dodajte ocat, sol, papar, šećer i vodu. No koji je omjer vode i octa za ovu zimnicu? Omjer vode i octa za zimnicu je 4:1, a ostali začini idu po želji. Nakon rezanja željeno povrće stavite u staklenke i prelijte kipućim umakom.

Ovo je odgovor na pitanje koji je omjer vode i octa za zimnicu te kako napraviti savršenu zimnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo