Idealno rješenje /

Od ovog veganskog bolonjeza već nam rastu zazubice

Image
Foto: Pexels

Prešli ste na veganstvo, ali teško vam se odvojiti od finog bolonjeza? Pronašli smo alternativu koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije

14.1.2019.
12:33
Pexels
VOYO logo

Veganski bolonjez možda zvuči neobično, ali za mnoge će biti idealna alternativa mesnoj opciji. Nije ga komplicirano napraviti, a zadovoljit će i najosjetljivije nepce, prenosi Independent. 

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serviranja: 2

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 gram pinjola
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • celer
  • 150 grama gljiva
  • češnjak
  • timijan
  • soja
  • 400 grama pasirane rajčice
  • 200 ml vode
  • tjestenina po želji

Upute za pripreme

Napunite veliku tavu s vodom, dodajte sol i pustite da prokuha. U međuvremenu, na drugoj tavi srednje veličine popecite pinjole dok ne posmeđe. Pripremite luk, mrkvu i celer i nasjeckajte ih.

Stavite tavu na srednju vatru i dodajte maslinovo ulje te povrće. Začinite sa soli i paprom i dinstajte 10 minuta. Pripremite gljive i nasjeckajte ili zgnječite češnjak. Dodajte u tavu skupa sa timijanom, a zatim dodajte mljevenu soju. Pustite otprilike 5 minuta, dok gljive lagano ne posmeđe.

Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode te pustite da sve skupa prokuha. Miješajte svakih nekoliko minuta sve dok se umak ne zgusne. U loncu koji ste pripremili stavite tjesteninu da se kuha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite toplo, a možete posuti svježim peršinom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo