Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Idealno rješenje /

Od ovog veganskog bolonjeza već nam rastu zazubice

Prešli ste na veganstvo, ali teško vam se odvojiti od finog bolonjeza? Pronašli smo alternativu koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Veganski bolonjez možda zvuči neobično, ali za mnoge će biti idealna alternativa mesnoj opciji. Nije ga komplicirano napraviti, a zadovoljit će i najosjetljivije nepce, prenosi Independent. 

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Serviranja: 2

Sastojci:

25 gram pinjola

1 luk

1 mrkva

sol, papar, maslinovo ulje

celer

150 grama gljiva

češnjak

timijan

soja

400 grama pasirane rajčice

200 ml vode

tjestenina po želji

Upute za pripreme

Napunite veliku tavu s vodom, dodajte sol i pustite da prokuha. U međuvremenu, na drugoj tavi srednje veličine popecite pinjole dok ne posmeđe. Pripremite luk, mrkvu i celer i nasjeckajte ih.

Stavite tavu na srednju vatru i dodajte maslinovo ulje te povrće. Začinite sa soli i paprom i dinstajte 10 minuta. Pripremite gljive i nasjeckajte ili zgnječite češnjak. Dodajte u tavu skupa sa timijanom, a zatim dodajte mljevenu soju. Pustite otprilike 5 minuta, dok gljive lagano ne posmeđe.

Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode te pustite da sve skupa prokuha. Miješajte svakih nekoliko minuta sve dok se umak ne zgusne. U loncu koji ste pripremili stavite tjesteninu da se kuha. 

Poslužite toplo, a možete posuti svježim peršinom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike