Veganski bolonjez možda zvuči neobično, ali za mnoge će biti idealna alternativa mesnoj opciji. Nije ga komplicirano napraviti, a zadovoljit će i najosjetljivije nepce, prenosi Independent.
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Serviranja: 2
Sastojci:
- 25 gram pinjola
- 1 luk
- 1 mrkva
- sol, papar, maslinovo ulje
- celer
- 150 grama gljiva
- češnjak
- timijan
- soja
- 400 grama pasirane rajčice
- 200 ml vode
- tjestenina po želji
Upute za pripreme
Napunite veliku tavu s vodom, dodajte sol i pustite da prokuha. U međuvremenu, na drugoj tavi srednje veličine popecite pinjole dok ne posmeđe. Pripremite luk, mrkvu i celer i nasjeckajte ih.
Stavite tavu na srednju vatru i dodajte maslinovo ulje te povrće. Začinite sa soli i paprom i dinstajte 10 minuta. Pripremite gljive i nasjeckajte ili zgnječite češnjak. Dodajte u tavu skupa sa timijanom, a zatim dodajte mljevenu soju. Pustite otprilike 5 minuta, dok gljive lagano ne posmeđe.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode te pustite da sve skupa prokuha. Miješajte svakih nekoliko minuta sve dok se umak ne zgusne. U loncu koji ste pripremili stavite tjesteninu da se kuha.
Poslužite toplo, a možete posuti svježim peršinom.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!