Hamburgeri, cheeseburgeri, chickenburgeri- sve su to okusi koje već znamo napamet, a naša su se nepca toliko naviknula na njih u ubrzanom stilu života da ih više ni ne smatramo fast foodom ili hranom koja se povremeno konzumira.
Obični hamburger uz ovaj ćete jednostavan recept inspiraran istočnjačkim začinima pretvoriti u pravi gurmanski užitak.
(FOTO: Pixabay)
Za burger vam je potrebno:
- 500 grama mljevene puretine
- sitno nasjeckani crveni luk
- 2 režnja mljevenog češnjaka
- prstohvat đumbira
- čajna žličica slatke crvene paprike
- žličica kumina
- žličica mljevenog korijandera
- himalajska sol, mljeveni papar
Za finu šalšu koja će upotpuniti burgere potrebno vam je:
- dvije velike rajčice narezane
- jedan crveni luk, sitno nasjeckan
- žličica kokosovog šećera
- žlica jabučnog octa
- sol, papar
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u velikoj posudi pomiješajte sve sastojke za hamburger rukama. Dobro ih zamijesite i oblikujte 4 veće pljekavice. Na laganoj vatri zagrijte ulje i lagano 'posmeđite' pljeskavice. Prebacite ih u pećnicu i pecite ih 25 minuta.
Za salsu stavite rajčice, ocat, šećer i luk u posudici i miksajte zajedno dok se šećer na otopi. Dodajte sol i papar po vašoj želji.
Burgere možete napraviti s pecivima ili sa salatom. Na pecivo stavite meso i napunite ga salsom i poklopite drugim dijelom kruha. Ukoliko se odlučite za originalan istočnjački burger od salate, veći list salate stavite na tanjur i na njega posložite meso.
Na meso stavite tanko narezani avokado i preko nanesite bogato šalšu.
Uživajte!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!