brzi recepti / Napravite domaće, prirodne paštete!

Pokazat ćemo vam kako u vlastitu domu napraviti prirodne, domaće paštete. Postupak je jako jednostavan, a kroz njega će vas korak po korak!

27.10.2014.
17:40
VOYO logo

Niti jedan prehrambeni proizvod nije podignuo toliko prašine kao kupovne paštete. Navodno su pune konzervansa i umjetnih boja. Međutim, budući da nam ponekad tako fino zamirišu, odlučili smo vam ponuditi nekoliko posve zdravih recepata. Evo kako sami, brzo i jeftino, možete napraviti zdrave paštete.

Aida Perković nabrojala je potrebne sastojke: "Trebamo pileće jetrice, jedan luk, malo maslaca za popirjati, trebamo začinsko bilje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada ćemo narezati luk i njega ćemo prodinstati na maslacu. Potom stavljamo jetricu. Malo ćemo pojačati. Kada malo pobijele, promijene boju i puste saft, znamo da su gotove", nastavila je Aida.

"Potom ćemo staviti kadulju i majčinu dušicu. To je začin koji mi volimo. Ovako ću ga natrgati. On se može i u mužaru istući", dodala je Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jetrice se pirjaju deset minuta. I vrijeme je za veliko finale.

"Kada se sve reduciralo, uzmemo štapni mikser i sve ćemo izmikasti. I pašteta nam je tu", završila je Aida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj pašteta - odnosno namaz od slanutka.

"Slanutak. Limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar. Ovo je iz konzerve, kuhani slanutak. To je najjednostavnija varijanta", otkrila je Aida te nastavila: "Sada ćemo staviti ovaj sezam. Malo ćemo ga uz mužaru izlupati, usitniti. Pustit će aromu, a biti će i zgodniji za pripremu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stisnete češnjak, dodate sol i papar te maslinovo ulje i to je to.

Postoji još bezbroj namirnica koje se mogu pretvoriti u ukusne paštete. U njima mogu uživati svi, pa čak i najmanji. I to bez ikakvog straha od raznih e-brojeva i konzervansa. Jedino što ne mogu dugo stajati, a to, vjerujte nam, i nije baš neki problem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo