: 40 minuta
Sastojci
- oko 425 grama ricotta sira
- 200 grama mozzarelle
- 85 grama parmezana (ili jedan paketić naribanog parmezana)
- 1 jaje
- 450 grama kobasice
- 750 grama (ili pola limenke) umaka od rajčice
- 6 talijanskih kruščića (ili tijesto za pitzuu prepolovite na šest dijelova)
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva
2. U zdjeli pomiješajte ricotta sir, 1/2 mozzarele, parmezan, jaje i začine (sol, papar, vegeta, može dodati i bosiljak, origano, ružmarin,majčinu dušicu ili već kupljeni talijanski mix začina)
3. Kuhajte kobasicu u tavi na srednjoj vatri dok više nije ružičasta, 5 do 10 minuta; ocijedite. Narežite na komadiće i umiješajte u umak od rajčice. Možete umjesto kobasice ispržiti miješano mljeveno meso.
4. Rasporedite mješavinu sira ravnomjerno na svaki kruščić. Pokriti s kobasicom ili mesom. Na vrh pospite preostalu mozzarelu.
5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se sir ne rastopi, 10 do 15 minuta.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!