Nadjev za pitu od sira /

Napravite ukusnu i sočnu pitu od sira

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema nadjev za pitu od sira? Donosimo recept za pripremu nadjeva za pitu od sira.

28.10.2021.
14:28
Pixabay
VOYO logo

S ovim načinom pripreme nadjeva za pitu od sira dobiti ćete pitu napravljenu na pravi seoski način, a uz to dobiti ćete fantastičan okus.

Tijesto za pitu od sira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Oko 700 gr brašna mekog
  • 1 dcl ulja
  • mlake vode po potrebi
  • sol

Nadjev za pitu od sira:

  • 500 gr mladog sira
  • 250 gr kiselog vrhnja
  • 4-5 jaja

Brašno prosijati i dodati sol i ulje. Mlakom vodom zamijesiti tijesto da ne bude tvrdo ni meko. Napraviti jednu kuglu i pouljiti je. Pokriti sa plastičnom folijom i ostaviti da stoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je tijesto odstajalo pobrašniti radni stol, razdijeliti tijesto na tri jednaka dijela i od svakog napraviti kugle po mogućnosti iste veličine. Razviti tijesto valjkom veličine tanjura pouljti ga i staviti na čistu krpu. Pripremiti nadjev za pitu od sira tako što će te sir, kiselo vrhnje, jaja i sol dobro izmiješati. Kada krenete sa razvijanjem uključite pećnicu na 220 stupnjeva.

Na veliki sto raširiti tijesto i početi razvlačiti tijesto što tanje to bolje. Po kraju razvučenog tijesta staviti nadjev i urolati ga sa obje strane. Pitu slagati po vašoj želji u podmašćen pleh. Postupak ponoviti i s ostala dva dijela.

Kada ste sve završili pitu pouljiti, ali ne previše i staviti da se peče. Kada lijepo porumeni smanjiti temperaturu na 200 stupnjeva i peči još desetak minuta. Kada se malo ohladi poslužiti je s jogurtom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo