Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Nadjev za pitu od sira /

Napravite ukusnu i sočnu pitu od sira

Kako se priprema nadjev za pitu od sira? Donosimo recept za pripremu nadjeva za pitu od sira.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

S ovim načinom pripreme nadjeva za pitu od sira dobiti ćete pitu napravljenu na pravi seoski način, a uz to dobiti ćete fantastičan okus.

Tijesto za pitu od sira:

Oko 700 gr brašna mekog

1 dcl ulja

mlake vode po potrebi

sol

Nadjev za pitu od sira:

500 gr mladog sira

250 gr kiselog vrhnja

4-5 jaja

Brašno prosijati i dodati sol i ulje. Mlakom vodom zamijesiti tijesto da ne bude tvrdo ni meko. Napraviti jednu kuglu i pouljiti je. Pokriti sa plastičnom folijom i ostaviti da stoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Kada je tijesto odstajalo pobrašniti radni stol, razdijeliti tijesto na tri jednaka dijela i od svakog napraviti kugle po mogućnosti iste veličine. Razviti tijesto valjkom veličine tanjura pouljti ga i staviti na čistu krpu. Pripremiti nadjev za pitu od sira tako što će te sir, kiselo vrhnje, jaja i sol dobro izmiješati. Kada krenete sa razvijanjem uključite pećnicu na 220 stupnjeva.

Na veliki sto raširiti tijesto i početi razvlačiti tijesto što tanje to bolje. Po kraju razvučenog tijesta staviti nadjev i urolati ga sa obje strane. Pitu slagati po vašoj želji u podmašćen pleh. Postupak ponoviti i s ostala dva dijela.

Kada ste sve završili pitu pouljiti, ali ne previše i staviti da se peče. Kada lijepo porumeni smanjiti temperaturu na 200 stupnjeva i peči još desetak minuta. Kada se malo ohladi poslužiti je s jogurtom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike