Rižoto od sipe i mladog luka
SASTOJCI:
Nakon desetak minuta u rižoto dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite kuhati 7-8 minuta.
- 1 kom svježe očišćene sipe
- 1 glavica luka
- 1 šalica riže
- 1 dcl bijelog vina
- 20 dkg mladog luka
- 50 g maslaca
- maslinovo ulje
- češnjak
- sol
- papar
- peršin
- kopar
PRIPREMA:
Luk očistite, narežite na sitne kockice i stavite pirjati na zagrijanu tavu.
Sipu očistite i narežite na kockice. Kada luk malo požuti,
dodajte sipu i sve zajedno prepržite.
Češnjak narežite na sitno i dodajte na sipu. Posolite i dodajte
rižu, dobro promiješajte i zalijte vinom. Dok se rižoto
kuha, treba ga podlijevati temeljcem ili vodom da ne zagori.
Nakon desetak minuta u rižoto dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite kuhati 7-8 minuta. Kad je rižoto skoro gotov, dodamo malo maslaca i sitno narezani peršin i kopar.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.