Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
PRAVA POSLASTICA /

Morski specijalitet za prste polizat'

'Rižoto od sipe ne mora biti crn da bi bio ukusan i fin', rekao je Tomislav Gretić o pripremi ovog jela.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Rižoto od sipe i mladog luka

SASTOJCI:

Nakon desetak minuta u rižoto dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite kuhati 7-8 minuta.

1 kom svježe očišćene sipe

1 glavica luka

1 šalica riže

1 dcl bijelog vina

20 dkg mladog luka

50 g maslaca

maslinovo ulje

češnjak

sol

papar

peršin

kopar

 

PRIPREMA:

Luk očistite, narežite na sitne kockice i stavite pirjati na zagrijanu tavu.

Sipu očistite i narežite na kockice. Kada luk malo požuti, dodajte sipu i sve zajedno prepržite. Češnjak narežite na sitno i dodajte na sipu. Posolite i dodajte rižu, dobro promiješajte i zalijte  vinom. Dok se rižoto kuha, treba ga podlijevati temeljcem ili vodom da ne zagori.

Nakon desetak minuta u rižoto dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite kuhati 7-8 minuta. Kad je rižoto skoro gotov, dodamo malo maslaca i sitno narezani peršin i kopar.

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike