Gulaš od liganja
Krumpir narežite na kockice i ubacite ga u lonac, dodajte dva lovorova lista i sve zajedno pirjajte dok lignja ne omekša.
SASTOJCI:
- 1 kg liganja
- luk
- češnjak
- 15 dkg krumpira
- koncentrat rajčice
- 15 dkg pelata
- lovorov list
- 2 dcl crnog vina
- sol
- papar
- peršin
- peperoncino
PRIPREMA:
Luk nasjeckajte na sitne komade i stavite na vruće ulje. Lignje očistite i narežite na sitno te dodajte na luk. Sitno narezani češnjak dodajte na lignje.
Krumpir narežite na kockice i ubacite ga u lonac, dodajte dva lovorova lista i sve zajedno pirjajte dok lignja ne omekša.
Nakon 5 minuta dodajte pire od rajčice i pelate. Posolite,
popaprite i dodajte malo peperoncina. Promiješajte, ostavite 5
minuta i dodajte crnog vina.
Ostavite da se kuha pola sata. Nakon što je lignja skuhana
dodajte krupno sjeckani peršin i sve zajedno izvadite na tanjur.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.