Morski gulaš kakav obično ne radimo
Gulaš od liganja
Krumpir narežite na kockice i ubacite ga u lonac, dodajte dva lovorova lista i sve zajedno pirjajte dok lignja ne omekša.
SASTOJCI:
1 kg liganja
luk
češnjak
15 dkg krumpira
koncentrat rajčice
15 dkg pelata
lovorov list
2 dcl crnog vina
sol
papar
peršin
peperoncino
PRIPREMA:
Luk nasjeckajte na sitne komade i stavite na vruće ulje. Lignje očistite i narežite na sitno te dodajte na luk. Sitno narezani češnjak dodajte na lignje.
Krumpir narežite na kockice i ubacite ga u lonac, dodajte dva lovorova lista i sve zajedno pirjajte dok lignja ne omekša.
Nakon 5 minuta dodajte pire od rajčice i pelate. Posolite,
popaprite i dodajte malo peperoncina. Promiješajte, ostavite 5
minuta i dodajte crnog vina.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.