skuhati sve bez kuhinje /

Molekularna gastronomija: zaboravite na lonce i štednjak, u modi su epruvete i tekući dušik

Zaboravite sve što znate o kuhanju i zavirite u svijet epruveta, vakuuma i laboratorija

20.4.2016.
18:07
VOYO logo

Molekularna gastronomija na atome rastavlja sve što smo o hrani ikad znali. Tekući dušik, refraktometri, homogenizatori, hidrokoloidi i drugi rekviziti posuđeni iz laboratorija čine to da ni izgledom ni okusom nikad ne bismo prepoznali namirnicu koju čitav život jedemo.

Međutim, građani Hrvatske su i dalje prilično tradicionalni kada je i o hrani riječ, ali sve češće vole isprobavati nešto sasvim novo.

Kad sprema kuhar Denis Zembo, ipak dobiješ ono čemu si se nadao. Često ga nazivaju najmaštovitijim hrvatskim kuharom, a o kuhinji zna sve.

Kako izgleda molekularna kuhinja, maslinovo ulje u prahu i meso iz vrećice, doznajte u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
'ZABRINJAVAJUĆE' /

Studija pokazala: Vrećice čaja ispuštaju 'milijune' komada mikroplastike