Mljeveno meso u tijestu izvrstan je ručak. Peciva su hrskava sočna te su punjena sočnim mljevenim mesom i ostalim začinima. Sastojci potrebni da se pripremi mljeveno meso u tijestu su:
- vrećica suhog kvasca
- 70 ml tople vode
- 3 žlice šećera
- jaje
- pola žličice soli
- 30 dkg brašna
- 50 dkg mljevene govedine
- 15 dkg nasjeckanog kupusa
- pola nasjeckanog luka
- sol i papar, po ukusu
- 50 grama nasjeckanog sira cheddar
- 2 žlice maslaca, otopljenog
Kada pripremate mljeveno meso u tijestu najprije u velikoj zdjeli otopite kvasac u vodi. Dodajte šećer, jaje, sol i 130 grama brašna te miješajte na niskoj razini 3 minute. Dodajte dovoljno preostalog brašna da dobijete mekano tijesto. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu te mijesite dok ne postane glatko i elastično, oko 6-8 minuta. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.
U međuvremenu, u velikoj tavi, pirjajte govedinu na srednjoj vatri dok više ne bude ružičasta, a zatim izmrvite meso te ocijedite vodu. Dodajte kupus, luk, sol i papar. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 15 minuta ili dok povrće ne omekša. Umiješajte sir. Maknite s vatre te ostavite sa strane da se ohladi. Tijesto izbušite i podijelite na 12 dijelova. Lagano razvaljajte svaki dio u krug promjera 10 cm. Na svaki krug tijesta stavite otprilike 1/4 šalice nadjeva. Presavijte tijesto preko nadjeva da se spoji u sredini te stisnite rubove. Stavite šavom prema dolje na podmazan lim za pečenje. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 30 minuta. Premažite maslacem te pecite na 180° 20 minuta. Mljeveno meso u tijestu je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!