Meksička kuhinja poznata je po tacosima koji su idealan izbor za brzi ručak. Kako pripremiti tacose? Donosimo recept za tacos s mekom ljuskom koji se puni prženim grahom, zatim omota oko tacoa s tvrdom ljuskom, koji je punjen začinjenom mljevenom govedinom i preliven sirom, zelenom salatom, rajčicom, lukom, kiselim vrhnjem i svježim guacamoleom.
Ove tacose iz meksičke kuhinje morate probati.
Sastojci potrebni za tacos meksičke kuhinje su:
- mljevena govedina
- mješavina taco začina
- limenka prženog graha
- voda
- 12 hrskavih taco kora
Sastojci za guacamole umak:
- 2 avokada
- kiselo vrhnje
- svježa limeta
- sol
- papar
- 12 tortilja od brašna
- cheddar sir
- zelena salata
- rajčica
- luk.
Meksička kuhinja poznata je po začinjenoj hrani no ukoliko ne podnosite začinjenu hranu možete izbaciti neki začin.
Započnite pripremu tacosa iz meksičke kuhinje tako da stavite mljevenu junetinu u tavu na srednje jakoj vatri i pospite oko 3/4 paketa taco začina po mesu. Pržite i miješajte mljevenu junetinu 10 do 15 minuta. Ocijedite višak masnoće. Zatim prženi grah zgnječite s vodom u malom loncu i pospite ostatkom paketića začina. Zagrijte prženi grah na laganoj vatri dok ne prokuha.
Sljedeći korak u pripremi ovog recepta za tacose iz meksičke kuhinje je da zagrijete pećnicu na 150°C. Stavite hrskave taco kore na lim za pečenje i zagrijte ih u prethodno zagrijanoj pećnici 3 do 5 minuta.
Zatim napravite guacamole umak. Da biste napravili guacamole, ogulite avokado, očistite od koštice i zgnječite u zdjeli s 1 žlicom kiselog vrhnja, sokom od limete, soli i paprom po ukusu i ostavite sa strane.
Za kraj, za izradu tacosa meksičke kuhinje, svaku tortilju od brašna premažite s oko 2 žlice zagrijanog prženog graha. Nježno omotajte tortilju oko hrskave ljuske tortilje. Rasporedite oko 2 žlice mljevenog junećeg mesa po dnu hrskave ljuske i pospite oko 2 žlice naribanog cheddar sira na meso.
Prelijte sir naribanom zelenom salatom, pospite nasjeckanom rajčicom i lukom te malo kiselog vrhnja i guacamolea.
Ovi tacosi meksičke kuhinje su gotovi i spremni za jelo.