Meksička kuhinja /

Tacosi odličan izbor za brzi ručak

Image
Foto: Pixabay

Svi znamo da meksička kuhinja sadrži tacose, burrito, enchilade i ostalu finu egzotičnu hranu. Donosimo kako napraviti vrhunske tacose iz meksičke kuhinje.

4.3.2022.
11:15
Pixabay
VOYO logo

Meksička kuhinja poznata je po tacosima koji su idealan izbor za brzi ručak. Kako pripremiti tacose? Donosimo recept za tacos s mekom ljuskom koji se puni prženim grahom, zatim omota oko tacoa s tvrdom ljuskom, koji je punjen začinjenom mljevenom govedinom i preliven sirom, zelenom salatom, rajčicom, lukom, kiselim vrhnjem i svježim guacamoleom.

Ove tacose iz meksičke kuhinje morate probati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za tacos meksičke kuhinje su:

  • mljevena govedina
  • mješavina taco začina
  • limenka prženog graha
  • voda
  • 12 hrskavih taco kora

Sastojci za guacamole umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 avokada
  • kiselo vrhnje
  • svježa limeta
  • sol
  • papar
  • 12 tortilja od brašna
  • cheddar sir
  • zelena salata
  • rajčica
  • luk.

Meksička kuhinja poznata je po začinjenoj hrani no ukoliko ne podnosite začinjenu hranu možete izbaciti neki začin.

Započnite pripremu tacosa iz meksičke kuhinje tako da stavite mljevenu junetinu u tavu na srednje jakoj vatri i pospite oko 3/4 paketa taco začina po mesu. Pržite i miješajte mljevenu junetinu 10 do 15 minuta. Ocijedite višak masnoće. Zatim prženi grah zgnječite s vodom u malom loncu i pospite ostatkom paketića začina. Zagrijte prženi grah na laganoj vatri dok ne prokuha.

Sljedeći korak u pripremi ovog recepta za tacose iz meksičke kuhinje je da zagrijete pećnicu na 150°C. Stavite hrskave taco kore na lim za pečenje i zagrijte ih u prethodno zagrijanoj pećnici 3 do 5 minuta.  

Zatim napravite guacamole umak. Da biste napravili guacamole, ogulite avokado, očistite od koštice i zgnječite u zdjeli s 1 žlicom kiselog vrhnja, sokom od limete, soli i paprom po ukusu i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, za izradu tacosa meksičke kuhinje, svaku tortilju od brašna premažite s oko 2 žlice zagrijanog prženog graha. Nježno omotajte tortilju oko hrskave ljuske tortilje. Rasporedite oko 2 žlice mljevenog junećeg mesa po dnu hrskave ljuske i pospite oko 2 žlice naribanog cheddar sira na meso.

Prelijte sir naribanom zelenom salatom, pospite nasjeckanom rajčicom i lukom te malo kiselog vrhnja i guacamolea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi tacosi meksičke kuhinje su gotovi i spremni za jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo