Marinirani svinjski kare na tavi je jedan od najpopularnijih i najjednostavnijih načina pripreme svinjetine. Ovaj ukusni komad mesa obično se marinira u mješavini začina i ulja kako bi se poboljšao njegov okus i mekoća. No, kako se priprema marinirani svinjski kare na tavi?
Za pripremu mariniranog svinjskog karea potrebno vam je:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice meda
- 2 žlice soja umaka
- 2 češnja češnjaka, sjeckana
- 1 žličica đumbira, sjeckanog
- 1 žličica crvene paprike
- svinjski kare
Kada pripremate marinirani svinjski kare na tavi najprije u zdjeli pomiješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Zatim stavite svinjski kare u vrećicu za marinadu ili posudu, prelijte marinadom i ostavite da se marinira najmanje jedan sat u hladnjaku, a po mogućnosti preko noći. Nakon mariniranja, zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte žlicu ulja i stavite marinirani svinjski kare u tavu. Pecite 6-8 minuta sa svake strane, ili dok meso ne postane smeđe i hrskavo. Marinirani svinjski kare na tavi već je gotov i spreman za posluživanje. Prije posluživanja, pustite da meso odmori nekoliko minuta, a zatim ga narežite na tanke komade. Poslužite sa salatom ili prilogom po vašem izboru. Dobar tek!