Riblji specijaliteti /

Marinirana riba u ulju - kako pripremiti mariniranu ribu u ulju

Image
Foto: Pixabay

Riba se može kvalitetno pripremiti na razne načine, jedan od njih je mariniranje. Kako pripremiti mariniranu ribu u ulju?

15.1.2022.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Marinirana riba u ulju riblji je specijalitet. Kako pripremiti mariniranu ribu u ulju? Za pripremu marinirane ribe u ulju potrebni su vam začini prema želji i filetirana riba bez kostiju.

Sastojci potrebni za pripremu marinirane ribe u ulju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 filetirane ribe bez kostiju
  • ½ žličice sjemenki komorača
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 3 luka
  • žlica šećera
  • sok od polovice limuna
  • 150 ml vinskog octa
  • 10 zelenih maslina bez koštica
  • 2 štapića celera
  • žličica lista celera

Priprema marinirane ribe u ulju:

Položite riblje filete kožom prema dolje i pospite sjemenkama komorača i dvije žlice krupne soli. Pokrijte ribu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite ribu u plitku posudu, s kožom prema gore, prelijte maslinovim uljem i pokrijte lukom. U manjoj posudi izmiješajte šećer, limunov sok i ocat i zakuhajte. Ostavite da se ohladi, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se riba marinirala preko noći.

Sljedeći dan izvadite mariniranu ribu iz hladnjaka sat vremena prije posluživanja kako bi se ohladila na sobnu temperaturu, a zatim prebacite na tanjur za posluživanje. Umiješajte masline, celer i listove celera. Ostavite nekoliko minuta, a zatim poslužite mariniranu ribu s kriškama limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo