Marinirana riba u ulju riblji je specijalitet. Kako pripremiti mariniranu ribu u ulju? Za pripremu marinirane ribe u ulju potrebni su vam začini prema želji i filetirana riba bez kostiju.
Sastojci potrebni za pripremu marinirane ribe u ulju:
- 2 filetirane ribe bez kostiju
- ½ žličice sjemenki komorača
- 150 ml maslinovog ulja
- 3 luka
- žlica šećera
- sok od polovice limuna
- 150 ml vinskog octa
- 10 zelenih maslina bez koštica
- 2 štapića celera
- žličica lista celera
Priprema marinirane ribe u ulju:
Položite riblje filete kožom prema dolje i pospite sjemenkama komorača i dvije žlice krupne soli. Pokrijte ribu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
Vratite ribu u plitku posudu, s kožom prema gore, prelijte maslinovim uljem i pokrijte lukom. U manjoj posudi izmiješajte šećer, limunov sok i ocat i zakuhajte. Ostavite da se ohladi, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se riba marinirala preko noći.
Sljedeći dan izvadite mariniranu ribu iz hladnjaka sat vremena prije posluživanja kako bi se ohladila na sobnu temperaturu, a zatim prebacite na tanjur za posluživanje. Umiješajte masline, celer i listove celera. Ostavite nekoliko minuta, a zatim poslužite mariniranu ribu s kriškama limuna.