Čuvanje mandarina /

Kako spremiti mandarine u teglu?

Image
Foto: Pixabay

Želite sačuvati mandarine za cijelu godinu? Mandarine u tegli su izvrstan način da uživate u ukusnim mandarinama tijekom cijele godine. Saznajte kako spremiti mandarine u teglu.

9.11.2022.
10:13
Pixabay
VOYO logo

Konzerviranje vlastitih kriški mandarina iznenađujuće je jednostavno. Najteže je oguliti kriške mandarina što pedantnije. Bijela srž koja se lijepi za kožice segmenata može dati oštar, gorak okus u tegli. Danas se mnoge moderne sorte mandarina uzgajaju radi lakšeg guljenja kore pa ovaj posao nije tako težak.

Sastojci potrebni da se pripreme mandarine u tegli su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mandarina
  • 200 ml vode
  • 30 grama šećera

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti mandarine u tegli je oguliti i očistiti mandarine. Ogulite mandarine i bacite kore. Odvojite segmente i pažljivo uklonite srž s vanjskih dijelova i jezgri. Napravite lagani sirup tako što ćete pomiješati vodu i šećer u loncu na srednjoj vatri. Promiješajte dok se šećer ne otopi. Držite na toplom, ali ne kuhajte. Kada je sirup gotov, komadiće mandarine stavite u tegle. Ulijte sirup, ostavljajući 2 cm slobodnog prostora na vrhu. Stavite poklopce i prstenove i obradite standardnim postupkom konzerviranja u vodenoj kupelji 10 minuta. Ovaj način za pripremu mandarina u tegli već je gotov. Otvorene tegle mandarina treba staviti u hladnjak, gdje se mogu čuvati do sedam dana. Zatvorene mandarine u tegli čuvajte u ormaru do godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo