Neobična čokoladna uskrsna jaja bit će pun pogodak za ovogodišnju usksnu trpezu.
Iako su jednostavni za napraviti s jajima treba pažljivo. Ljuske su krhke, a treba ih bušiti, sušiti i puniti. Stoga se naoružajte strpljenjem i polako krenite. Trud će se isplatiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Postupak:
- Pripremite smjesu za browniese kako ih i inače radite.
- Jaja pažljivo probušite na dnu (možete otvaračem za vino) i proširite toliko da u nju može ući nastavak za istiskivanje kuharske kreme ili vrh vrećice pomoću koje ćete jaja puniti smjesom za brownieje.
- Jaja ispraznite nakon što ste ih probušili, toplom vodom operite unutrašnjost pa ih potopite u slanu vodu na pola sata.
- Isperite jaja i stavite ih na kuhinjsku krpu s rupicom prema dolje da se osuše.
- U svako jaje stavite malo ulja i okrećite jaje da se ulje rasporedi po ljusci s unutarnje strane. Višak ulja izlijte.
- Jaja pažljivo punite smjesom, ali nemojte do vrha (napunite 70-80 posto jajeta).
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i punjena jaja stavite peći 15-ak minuta.
- Probajte čačkalicom kad su browniesi gotovi.
- Predlažemo da ih u pećnicu stavljate u kalupe za browniese koje ćete napuniti alufolijom kako bi jaja uspravno stajala.
- Ostavite jaja da se ohlade pa ih pažljivo ogulite. Ne morate sa svih skroz skinuti ljuske. Bit će efektnije da izgledaju kao da je iz njih upravo izašlo pile.
- Ako želite možete ljuske dekorirati.
Pročitajte još:
- Prirodne boje za jaja: obojite uskrsna jaja začinima, voćem i povrćem
- Rustikalna iznutra, izvana nježna kao pahuljica - torta od sira!
- Nagrađivana hrvatska slastičarka otkriva vam recept savršene Esterhazy torte
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa