Malo drugačiji uskrsni kolači: browniesi u ljuskama od jajeta
Neobična čokoladna uskrsna jaja bit će pun pogodak za ovogodišnju usksnu trpezu.
Iako su jednostavni za napraviti s jajima treba pažljivo. Ljuske su krhke, a treba ih bušiti, sušiti i puniti. Stoga se naoružajte strpljenjem i polako krenite. Trud će se isplatiti.
Postupak:
Pripremite smjesu za browniese kako ih i inače radite.
Jaja pažljivo probušite na dnu (možete otvaračem za vino) i proširite toliko da u nju može ući nastavak za istiskivanje kuharske kreme ili vrh vrećice pomoću koje ćete jaja puniti smjesom za brownieje.
Jaja ispraznite nakon što ste ih probušili, toplom vodom operite unutrašnjost pa ih potopite u slanu vodu na pola sata.
Isperite jaja i stavite ih na kuhinjsku krpu s rupicom prema dolje da se osuše.
U svako jaje stavite malo ulja i okrećite jaje da se ulje rasporedi po ljusci s unutarnje strane. Višak ulja izlijte.
Jaja pažljivo punite smjesom, ali nemojte do vrha (napunite 70-80 posto jajeta).
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i punjena jaja stavite peći 15-ak minuta.
Probajte čačkalicom kad su browniesi gotovi.
Predlažemo da ih u pećnicu stavljate u kalupe za browniese koje ćete napuniti alufolijom kako bi jaja uspravno stajala.
Ostavite jaja da se ohlade pa ih pažljivo ogulite. Ne morate sa svih skroz skinuti ljuske. Bit će efektnije da izgledaju kao da je iz njih upravo izašlo pile.
Ako želite možete ljuske dekorirati.
Prirodne boje za jaja: obojite uskrsna jaja začinima, voćem i povrćem
Rustikalna iznutra, izvana nježna kao pahuljica - torta od sira!
Nagrađivana hrvatska slastičarka otkriva vam recept savršene Esterhazy torte
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
403 Forbidden