Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept kako se radi sočan nadjev za makovnjaču

S makovnjačom nikada ne možete pogriješiti. Saznajte kako napraviti sočan i ukusan nadjev za makovnjaču.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Božić i Uskrs nezamislivi su bez makovnjače i orahnjače. To su naši tradicionalni kolači koji se mogu napraviti dan ranije pa nam neće oduzimati dragocjeno vrijeme za pripremu svečanog blagdanskog ručka. Ukoliko napravite bogat i sočan nadjev za makovnjaču, vaš kolač bit će pun pogodak.

Kako biste napravili fantastičan nadjev za makovnjaču potrebno vam je:

0,5 kg mljevenog maka

2 dl kipućeg mlijeka

15 dkg šećera

2 žlice meda

2 žlice ulja

ribana korica neprskanog limuna

cimet

1 žlica ruma

U metalnu zdjelu stavite mak i prelijte ga kipućim mlijekom. Dobro promiješajte, stavite na laganu vatru te dodajte ostale sastojke, bez ruma. Sve dobro miješajte nekoliko minuta, maknite s vatre i dodajte rum. Ukoliko ste ljubitelj grožđica, možete ih prethodno namočiti u rumu, ocijediti i dodati smjesi. Kada se sve ohladi, mažite po izvaljanom dizanom tijestu, zarolajte i pecite.

Želimo vam dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike