Kuharica /

Recept kako se radi sočan nadjev za makovnjaču

Image
Foto: Pixabay

S makovnjačom nikada ne možete pogriješiti. Saznajte kako napraviti sočan i ukusan nadjev za makovnjaču.

15.12.2022.
12:45
Pixabay
VOYO logo

Božić i Uskrs nezamislivi su bez makovnjače i orahnjače. To su naši tradicionalni kolači koji se mogu napraviti dan ranije pa nam neće oduzimati dragocjeno vrijeme za pripremu svečanog blagdanskog ručka. Ukoliko napravite bogat i sočan nadjev za makovnjaču, vaš kolač bit će pun pogodak.

Kako biste napravili fantastičan nadjev za makovnjaču potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 kg mljevenog maka
  • 2 dl kipućeg mlijeka
  • 15 dkg šećera
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ulja
  • ribana korica neprskanog limuna
  • cimet
  • 1 žlica ruma

U metalnu zdjelu stavite mak i prelijte ga kipućim mlijekom. Dobro promiješajte, stavite na laganu vatru te dodajte ostale sastojke, bez ruma. Sve dobro miješajte nekoliko minuta, maknite s vatre i dodajte rum. Ukoliko ste ljubitelj grožđica, možete ih prethodno namočiti u rumu, ocijediti i dodati smjesi. Kada se sve ohladi, mažite po izvaljanom dizanom tijestu, zarolajte i pecite.

Želimo vam dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo