Kuharica /

Recept kako se radi sočan nadjev za makovnjaču

Image
Foto: Pixabay

S makovnjačom nikada ne možete pogriješiti. Saznajte kako napraviti sočan i ukusan nadjev za makovnjaču.

15.12.2022.
12:45
Pixabay
VOYO logo

Božić i Uskrs nezamislivi su bez makovnjače i orahnjače. To su naši tradicionalni kolači koji se mogu napraviti dan ranije pa nam neće oduzimati dragocjeno vrijeme za pripremu svečanog blagdanskog ručka. Ukoliko napravite bogat i sočan nadjev za makovnjaču, vaš kolač bit će pun pogodak.

Kako biste napravili fantastičan nadjev za makovnjaču potrebno vam je:

  • 0,5 kg mljevenog maka
  • 2 dl kipućeg mlijeka
  • 15 dkg šećera
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ulja
  • ribana korica neprskanog limuna
  • cimet
  • 1 žlica ruma

U metalnu zdjelu stavite mak i prelijte ga kipućim mlijekom. Dobro promiješajte, stavite na laganu vatru te dodajte ostale sastojke, bez ruma. Sve dobro miješajte nekoliko minuta, maknite s vatre i dodajte rum. Ukoliko ste ljubitelj grožđica, možete ih prethodno namočiti u rumu, ocijediti i dodati smjesi. Kada se sve ohladi, mažite po izvaljanom dizanom tijestu, zarolajte i pecite.

Želimo vam dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo