Ništa nije bolje u hladnoj zimskoj večeri od obilnog utješnog obroka, a ovo varivo od mahuna bez mesa savršeno se uklapa. Poslužite s kruhom kako bi ovo bilo savršeno zasitno jelo.
Sastojci za varivo od mahuna bez mesa:
- mahune
- maslinovo ulje
- luk, češnjak i celer
- bilje i začini – talijanski začine, paprika, kumin, timijan, lovorov list i kajenski papar
- rajčice
- mrkva i krumpir
- juha od povrća
Mahune varivo bez mesa priprema:
Zagrijte ulje ili vodu u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte oko 3 minute, a zatim dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Umiješajte celer, talijanski začin, papriku, kumin, timijan i kuhajte 30 sekundi.
Dodajte mahune, rajčicu, pastu od rajčice, mrkvu i krumpir, lovorov list i juhu od povrća. Pustite da varivo od mahuna bez mesa zavrije, smanjite vatru i neka se kuha oko 40 minuta ili dok varivo od mahuna bez mesa ne postigne željenu teksturu.
Uklonite lovorov list, začinite soli i paprom i poslužite vaše varivo od mahuna bez mesa.