Kulinarstvo /

Kako se priprema varivo od mahuna bez mesa?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti mahune i želite ih iskoristiti dok su svježe? Varivo od mahuna bez meso savršen je način za uživanje u njihovom okusu. Saznajte kako se priprema ukusno varivo od mahuna bez mesa.

18.7.2022.
12:06
Pixabay
VOYO logo

Mahune su odmah iza rajčice najpopularnije povrće u kućnim vrtovima. Mahune se jedu dok su sjemenke male, a mogu se jesti cijele nakon kuhanja. Mahune su u vrhuncu sezone početkom ljeta te je upravo sada najbolje vrijeme za pripremu ukusnog variva od svježih mahuna bez mesa.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od mahuna bez mesa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 grama mahuna
  • 1 lovorov list
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 1 čajna žličica soli
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žuta luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice crvenog čilija u prahu
  • 1 čajna žličica mljevenog kima
  • Pola čajne žličice mljevenog korijandera
  • 400 grama svježih rajčica
  • 400 grama tikvice
  • 100 grama munester sira
  • 40 grama peršina

Kako biste pripremili ovo varivo od mahuna bez mesa najprije stavite grah, lovorov list i origano u lonac, prelijte s puno vode i kuhajte na srednjoj vatri 1 i pol sata do 2 sata. Maknite s vatre kada su mahune mekane, ali ne i kašaste. Posolite, mahune ocijedite, a juhu sačuvajte.

Zatim zagrijte ulje u velikoj tavi i pirjajte luk na jakoj vatri 1 do 2 minute. Smanjite vatru, dodajte češnjak i začine te promiješajte. Dodajte malo juhe od graha kako čili u prahu ne bi zagorio. Kuhajte dok luk ne počne omekšavati, oko 4 minute, a zatim dodajte rajčice i kuhajte 5 minuta. Umiješajte čili i preostalo povrće, zajedno s kuhanim grahom i dovoljno juhe da dobijete vlažno varivo. Kuhajte na jakoj vatri dok povrće ne bude gotovo, oko 20 minuta. Umiješajte sir i nasjeckani peršin te ukrasite listovima cilantra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo