Kuharica /

Mahune sa vrhnjem i češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Shutterstock

Tražite li brz i ukusan prilog koji će ići uz svako glavno jelo? Mahune sa vrhnjem i češnjakom su savršen prilog za vas. Donosimo jednostavan recept za mahune sa vrhnjem i češnjakom.

3.8.2023.
10:49
Shutterstock
VOYO logo

Mahune sa vrhnjem i češnjakom su ukusan i hranjiv prilog koja će obogatiti svaki obrok svojim bogatim okusom i kremastom teksturom. Ovo jednostavno jelo je omiljeno u mnogim kuhinjama zbog svoje brze pripreme i izvrsnih nutritivnih vrijednosti.

Sastojci za pripremu mahuna sa vrhnjem i češnjakom su:

  • 500 g svježih mahuna, očišćenih i narezanih na manje komade
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslaca
  • Sol i papar po ukusu

Kada želite pripremiti mahune sa vrhnjem i češnjakom najprije u loncu zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte mahune dok ne omekšaju, ali i dalje zadrže hrskavost. Ocijedite i ostavite sa strane. Na tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne pusti svoj karakterističan miris.

Dodajte kuhane mahune u tavu s češnjakom i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Smanjite vatru na laganu i dodajte vrhnje za kuhanje. Nježno miješajte dok se mahune oblože vrhnjem i češnjakom. Kuhajte mahune sa vrhnjem i češnjakom još nekoliko minuta dok se svi okusi dobro pomiješaju. Posolite i popaprite po ukusu. Maknite tavu s vatre i poslužite mahune sa vrhnjem i češnjakom kao ukusan prilog uz meso ili ribu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
jarak
NOVA EPIZODA
VOYO logo