Kuharica /

Mahune sa vrhnjem i češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Shutterstock

Tražite li brz i ukusan prilog koji će ići uz svako glavno jelo? Mahune sa vrhnjem i češnjakom su savršen prilog za vas. Donosimo jednostavan recept za mahune sa vrhnjem i češnjakom.

3.8.2023.
10:49
Shutterstock
VOYO logo

Mahune sa vrhnjem i češnjakom su ukusan i hranjiv prilog koja će obogatiti svaki obrok svojim bogatim okusom i kremastom teksturom. Ovo jednostavno jelo je omiljeno u mnogim kuhinjama zbog svoje brze pripreme i izvrsnih nutritivnih vrijednosti.

Sastojci za pripremu mahuna sa vrhnjem i češnjakom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svježih mahuna, očišćenih i narezanih na manje komade
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslaca
  • Sol i papar po ukusu

Kada želite pripremiti mahune sa vrhnjem i češnjakom najprije u loncu zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte mahune dok ne omekšaju, ali i dalje zadrže hrskavost. Ocijedite i ostavite sa strane. Na tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne pusti svoj karakterističan miris.

Dodajte kuhane mahune u tavu s češnjakom i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Smanjite vatru na laganu i dodajte vrhnje za kuhanje. Nježno miješajte dok se mahune oblože vrhnjem i češnjakom. Kuhajte mahune sa vrhnjem i češnjakom još nekoliko minuta dok se svi okusi dobro pomiješaju. Posolite i popaprite po ukusu. Maknite tavu s vatre i poslužite mahune sa vrhnjem i češnjakom kao ukusan prilog uz meso ili ribu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo