Lungić u umaku od graška jelo je u poznatim svjetskim kuhinjama. Svoju pozornost privlači okusom koji je fantastičan, ali i izgledom. Spoj graška i lungića je nevjerojatan, a zeleni izgled jela samo je dodatan plus.
No kako se lungić u umaku od graška može pripremiti kod kuće? Odgovor je vrlo jednostavan, a ovo će jelo za sat vremena od početka pripreme biti na vašem stolu. Sve što vam treba da bi se lungić u umaku od graška pripremio je:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 svinjski lungić
- Maslinovo ulje
- 1 šalica graška
- 1 glavica luka
- Voda
- Maslinovo ulje
- Kockica maslaca
- Sol, papar, peršin
- Vrhnje za kuhanje
Koraci pripreme:
- Lungić narežite na deblje komade. Zagrijte maslinovo ulje te zapecite lungić sa svake strane. Izvadite meso.
- Pripremite umak. Šalicu graška skuhajte te izblendajte s malo vode ili izmiksajte štapnim miskerom. Dobivena smjesa mora biti gusta.
- U tavi u kojoj se pekao lungić rastopite maslac te izlijte izblendanu smjesu.
- Pomiješajte i pustite da umak postane više tekuć. Dodajte 200 ml vode.
- Dodajte zapečeni lungić.
- Ostavite da se sve zajedno krčka na srednjoj vatri 25 minuta povremeno miješajući.
- Dodajte vrhnje za kuhanje kako bi se umak zgusnuo što više.
- Sve zajedno neka krčka još 5 minuta.
- Dodajte peršin, pomiješajte, ugasite vatru i poslužite.
Lungić u umaku od graška odlično se slaže sa svim vrstama priloga stoga odaberite sebi najdraži!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa