Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Lungić u umaku od graška - recept i priprema

Lungić u umaku od graška morate probati! No zašto je lungić u umaku od graška toliko ukusan?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lungić u umaku od graška jelo je u poznatim svjetskim kuhinjama. Svoju pozornost privlači okusom koji je fantastičan, ali i izgledom. Spoj graška i lungića je nevjerojatan, a zeleni izgled jela samo je dodatan plus.

No kako se lungić u umaku od graška može pripremiti kod kuće? Odgovor je vrlo jednostavan, a ovo će jelo za sat vremena od početka pripreme biti na vašem stolu. Sve što vam treba da bi se lungić u umaku od graška pripremio je:

1 svinjski lungić

Maslinovo ulje

1 šalica graška

1 glavica luka

Voda

Maslinovo ulje

Kockica maslaca

Sol, papar, peršin

Vrhnje za kuhanje

Koraci pripreme:

Lungić narežite na deblje komade. Zagrijte maslinovo ulje te zapecite lungić sa svake strane. Izvadite meso.

Pripremite umak. Šalicu graška skuhajte te izblendajte s malo vode ili izmiksajte štapnim miskerom. Dobivena smjesa mora biti gusta.

U tavi u kojoj se pekao lungić rastopite maslac te izlijte izblendanu smjesu.

Pomiješajte i pustite da umak postane više tekuć. Dodajte 200 ml vode.

Dodajte zapečeni lungić.

Ostavite da se sve zajedno krčka na srednjoj vatri 25 minuta povremeno miješajući.

Dodajte vrhnje za kuhanje kako bi se umak zgusnuo što više.

Sve zajedno neka krčka još 5 minuta.

Dodajte peršin, pomiješajte, ugasite vatru i poslužite.

Lungić u umaku od graška odlično se slaže sa svim vrstama priloga stoga odaberite sebi najdraži!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike