Luk u prahu vrlo je praktična prirodna aroma za sve vrste jela. Također se vrlo dobro uklapa s češnjakom u prahu i začinima kako bi se stvorio beskrajan izbor slanih začina, prikladnih za vegetarijanske, mesne i riblje recepte. Luk u obliku praha omogućuje vam da dodate okus umacima, juhama i drugim receptima gdje je potrebna glatka tekstura. No, gdje koristiti luk u prahu?
Ćevapi i pljeskavice su prva vrsta jela koja izvrsno idu uz luk u prahu. Luk u prahu pomaže u pružanju dobre dubine okusa mesu. Luk u prahu je prikladan oblik luka jer održava glatku teksturu i ne dodaje nepotrebnu vlažnost.
Umak od sira je još jedan recept čiji je glavni sastojak luk u prahu. Dakle, ako iznenada otkrijete da vam je ponestalo sira, možete napraviti domaći umak od sira. Koristi mnogo uobičajenih sastojaka iz ormarića i smočnice, uključujući krumpir i senf, a luk u prahu mu daje glavni dio okusa.
Luk u prahu je također izvrstan sastojak za pohanu piletinu. Luk u prahu ključna je aroma u mješavini začina koja se koristi za premazivanje piletine. Ovaj premaz na bazi brašna daje svoju aromu i upotpunjava mekanu i sočnu piletinu.