Za pripremu lovačkog graha za zimnicu potrebno nam je 3 kilograma crvene paprike, 3 kilograma rajčice, 3 kilograma mladog graha, 0.3 litre suncokretovog ulja, 0.3 litre jabučnog octa, 2 žlice soli, jedna žlica šećera, 3 mrkve, 2 glavice luka, 5 režanja češnjaka, peršinov list i svježi timijan.
Za početak sve povrće operite. Crvenu papriku, rajčicu, mrkvu i luk narežite na trakice. Na ulju pržite luk. Kada luk omekša dodajte češnjak. Kada češnjak pusti miris dodajte mrkvu da i ona omekša. Zatim dodajte papriku, rajčicu, sol i šećer te pustite da kuha. Povrće će pustiti svoju tekućinu tako da dodatno usipavanje vode nije potrebno.
Dok se to kuha, grah je potrebno skuhati u posebnoj posudi. Grah se skuha za pola sata. Dok se grah kuha, povremeno pomiješajte povrće i dodajte malo octa. Povrće se treba kuhati oko sat vremena.
Ako bi ponestalo tekućine u posudi gdje se kuha povrće dodajte kutljaču tekućine gdje se kuha grah. Nakon sat vremena kuhanja povrća dodajte kuhani grah i kuhajte još oko pola sata. Pred kraj kuhanja kušajte i provjerite treba li dodati još soli, papra ili nekog drugog začina.
Dok se to kuha pasterizirajte staklenke na 150 stupnjeva oko 15 minuta. Nakon toga punite ih sa gotovom smjesom graha. Kada ste napunili sve staklenke, stavite ih u posudu sa vodom te na vatru. Pustite vodu da prokuha i da grah kuha kroz staklenku još 10 minuta. Nakon toga, izvadite ih iz vruće vode, okrenite staklenke naopačke i pokrijte ih dekom.
Lovački grah zimnica je gotov i spreman dočekati hladne zimske dane.