Ljetna salata za pravo osvježenje
Salata od piletine i ananasa
Servirajte tako da ananas i jabuke u dresingu od jogurta stavite na dno tanjura i na to dodajte piletinu.
SASTOJCI:
60 dkg pilećih prsa
ananas (1 komad)
2dcl jogurta
20 g ukiseljnog đumbira
limun
maslinovo ulje
sol
papar
chilli
list korijandera
PRIPREMA:
Piletinu narežite na manje komade, posolite je i dodajte par kapi limunovog soka. Na zagrijanu tavu dodajte malo maslinovog ulja i prepržite meso.
Očistite ananas, prerežite ga na pola i izvadite sredinu van te ga narežite na ploškice.
U drugu zagrijanu tavu dodajte ulje i stavite ananas da se karamelizira. Dok se ananas i piletina lagano prže, napravite dresing.
U posudu dodajte jogurt, papar, limunov sok, malo ukiseljenog đumbira, posolite, dodajte chilli i zelenu jabuku izrezanu na ploške. Nakon toga u dresing dodajte prženi ananas.
Servirajte tako da ananas i jabuke u dresingu od jogurta stavite na dno tanjura i na to dodajte piletinu. Ukrasite s malo svježeg korijandera.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.