Mnogi kuhari izbjegavaju pripremu lignji zbog zloglasne gumenaste teksture i kompliciranosti pripreme, no tajna savršenih lignji leži u brzini i temperaturi kuhanja. Stoga su lignje u pećnici s povrćem najjednostavniji način pripreme lignji jer se lignje peku u već zagrijanoj pećnici.
Sastojci potrebni da se pripreme ukusne lignje u pećnici s povrćem su:
- 500 grama lignji
- 4 rajčice
- 2 paprike
- korijander
- 2-3 prstohvata slatke paprike
- maslinovo ulje
Kako biste pripremili lignje u pećnici s povrćem prvo što trebate učiniti je zagrijati pećnicu na 210°C. Dok se pećnica zagrijava, očistite lignje. Papriku i 2 rajčice narežite na sitno, pospite nasjeckanim korijanderom i posolite. Ovom smjesom napunite lignje, pa ih zatvorite pomoću čačkalice. Detaljno narežite druge 2 rajčice. Lignje stavite u posudu za pečenje te pospite paprikom. Prekrijte ploškama rajčice, pokapajte maslinovim uljem i posolite. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite 10 minuta. Nakon 10 minuta pečenja, lignje u pećnici s povrćem su gotove i spremne za posluživanje. Dobar tek!