Kulinarstvo /

Kako se pripremaju lignje u fritezi na vrući zrak?

Image
Foto: Pixabay

Dosta vam je masnih i nezdravih lignji prženih u ulju? Pripremite lignje u fritezi na vrući zrak i uživajte u ukusnim i hrskavim lignjama.

3.11.2022.
11:07
Pixabay
VOYO logo

Pržene lignje jedno su od najpopularnijih predjela na jelovnicima mnogih restorana. Obično se upari s limunom, peršinom i poslužuje s tartar umakom. Kako biste pripremili ukusne i hrskave lignje kod kuće, potrebna vam je samo friteza na vrući zrak.

Sastojci potrebni da se pripreme lignje u friezi na vrući zrak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama kolutića lignji
  • 60 grama mlaćenice
  • 60 grama višenamjenskog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 žlica običnog mlijeka
  • 120 grama krušnih mrvica
  • Pola žličice mljevene paprike
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol i crni papar, po ukusu

Kako biste pripremili lignje u fritezi na vrući zrak, najprije stavite krušne mrvice u vrećicu. Pomoću valjka zdrobite krušne mrvice dok ne budu fino mljevene. U velikoj zdjeli pomiješajte lignje i mlaćenicu. Marinirajte u hladnjaku 30 minuta do sat vremena. Stavite tri posude na radnu površinu. U prvu posudu dodajte višenamjensko brašno, u drugoj umutite jaje s mlijekom, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, ulje, papriku, sol i crni papar. Izvadite lignje iz marinade od mlaćenice te ih umočite u sve posude sa začinima.

Sljedeće što trebate učiniti kako biste pripremili lignje u fritezi na vrući zrak je zagrijati 200°C. Lagano namažite uljem košaru friteze i ladicu za pečenje. Kolutiće lignje stavite u košaricu, u jednom sloju. Nemojte pretrpavati posudu, po potrebi radite u više serija. Pržite lignje 4 minute, preokrenite, zatim kuhajte još 2-4 minute. Lignje iz friteze na vrući zrak već su gotove i spremne za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo