Kulinarstvo /

Recept kako pripremiti kolutiće lignji

Image
Foto: Pixabay

Lignje su jedna od najpopularnijih mediteranskih specijaliteta, a dolaze u raznim oblicima i veličinama. Saznajte kako se pripremaju kolutići lignji prženi u ulju.

8.9.2022.
11:01
Pixabay
VOYO logo

Kolutići lignji su očišćene i narezane lignje, a kada se poslužuju u tijestu i pržene, jedno su od najklasičnijih talijanskih ljetnih specijaliteta. Ovaj recept za hrskave zlatne kolutiće lignji poslužite uz kriške limuna i pržene krumpiriće.

Sastojci potrebni da se pripreme kolutići lignji su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 grama lignji narezanih na kolutiće
  • 3 šalice ulja za prženje
  • 2/3 šalice brašna
  • 4 srednja jaja
  • 4 žlice griz brašna
  • sol
  • 1 limun, narezan na kriške

Kako biste pripremili ove kolutiće lignji najprije kolutiće isperite tekućom vodom i potpuno osušite papirnatim ručnicima. U velikom loncu na srednje visokoj temperaturi zagrijte nekoliko centimetara ulja. U plitku zdjelu stavite višenamjensko brašno. Lagano umutite jaja u velikoj zdjeli za miješanje. Stavite griz u manju posudu. Umočite kolutove lignji u brašno, protresite ih da uklonite višak. Pobrašnjene kolutiće umočite u jaje pa u griz.

Pržite izvađene lignje u nekoliko serija kako biste izbjegli prenatrpanost, dok ne postanu hrskave i lagano zlatne, otprilike 1 do 2 minute. Šupljikavom žlicom premjestite pržene lignje na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijede. Kolutići lignji već su gotovi i spremni za posluživanje. Začinite solju po ukusu i odmah poslužite s kriškama limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo