Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Recept kako pripremiti kolutiće lignji

Lignje su jedna od najpopularnijih mediteranskih specijaliteta, a dolaze u raznim oblicima i veličinama. Saznajte kako se pripremaju kolutići lignji prženi u ulju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kolutići lignji su očišćene i narezane lignje, a kada se poslužuju u tijestu i pržene, jedno su od najklasičnijih talijanskih ljetnih specijaliteta. Ovaj recept za hrskave zlatne kolutiće lignji poslužite uz kriške limuna i pržene krumpiriće.

Sastojci potrebni da se pripreme kolutići lignji su:

450 grama lignji narezanih na kolutiće

3 šalice ulja za prženje

2/3 šalice brašna

4 srednja jaja

4 žlice griz brašna

sol

1 limun, narezan na kriške

Kako biste pripremili ove kolutiće lignji najprije kolutiće isperite tekućom vodom i potpuno osušite papirnatim ručnicima. U velikom loncu na srednje visokoj temperaturi zagrijte nekoliko centimetara ulja. U plitku zdjelu stavite višenamjensko brašno. Lagano umutite jaja u velikoj zdjeli za miješanje. Stavite griz u manju posudu. Umočite kolutove lignji u brašno, protresite ih da uklonite višak. Pobrašnjene kolutiće umočite u jaje pa u griz.

Pržite izvađene lignje u nekoliko serija kako biste izbjegli prenatrpanost, dok ne postanu hrskave i lagano zlatne, otprilike 1 do 2 minute. Šupljikavom žlicom premjestite pržene lignje na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijede. Kolutići lignji već su gotovi i spremni za posluživanje. Začinite solju po ukusu i odmah poslužite s kriškama limuna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike