Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Recept za savršeno pripremljene lignje ispod peke s krumpirom

Želite pripremiti lignje na dalmatinski način? Lignje ispod peke s krumpirom su savršene za to. Saznajte kako se pripremaju ukusne lignje ispod peke s krumpirom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Peka je velika keramička ili željezna posuda zvonastog oblika za pečenje na otvorenom ognjištu. Lignje ispod peke s krumpirom čine savršeno jelo za veliki ručak. Rezultat je mekano meso sa super mekim krumpirom i koncentriranim okusima.

Sastojci potrebni da se pripreme lignje ispod peke s krumpirom su:

1 kilogram lignji

700 grama krumpira

4 režnja češnjaka

Sol i svježe mljeveni crni papar

Par grančica svježeg ružmarina

1 decilitar bijelog vina

Kako biste pripremili lignje ispod peke s krumpirom, najprije pripremite sve sastojke. Lignje očistite, krumpir narežite na ploške i češnjak nasjeckajte na listiće. U lim za pečenje posložite red krumpira da pokrije cijelo dno. Na krumpir posložite lignje, a na lignje ponovno poslažite krumpir. Sve skupa prelijte s nekoliko velikih žlica maslinovog ulja. Na ugijan kamin stavite lim za pečenje te peku prekrijte žarom. Nakon 60 minuta pomiješajte sadržaj peke te ostavite da se peče još 20 minuta. Pečene lignje ispod peke s krumpirom su gotove i spremne za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike