Ledeni vjetar recept je za osvježavajući voćni kolač koji je idealan za svaku prigodu. Priprema je jednostavna, a kako bi kolač bio gotov treba vam nešto više od sat vremena.
Za pripremu deserta ledeni vjetar potrebni su vam sljedeći sastojci za biskvit:
- 30 dkg šećera
- žlica jabučnog octa
- 9 bjelanjaka
Napravite snijeg od bjelanjaka, šećera i octa i stavite ga na lim za pečenje. Pecite oko 50 minuta na 160 stupnjeva.
Kada se ispeče, kratko ga ohladite i narežite na tri jednake kore.
Ledeni vjetar krema:
- 50 dcl mlijeka
- 20 dkg margarina
- 50 dcl slatkog vrhnja
- 9 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- banana
- jagode
- 6 žlcia gustina
- 2 vrećice vanilin šećera
- kivi
Žumanjke pomiješate sa šećerom i dodajte mlijeko, vanilin šećer i gustin. Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kada se ohladi u nju umiješajte margarin.
Od slatkog vrhnja napravite čvrsti šlag.
Premažite prvu koru s kremom te složite narezano voće na komadiće, premažite šlagom. Ponavite taj postupak i na kraju premažite tortu s malo kreme i šlagom i ukrasite voćem. Ledeni vjetar je gotov i spreman za posluživanje tek kada se dobro ohladi.